Foto: Shutterstock
30. jūnijā pulksten 10 Zlēku muižas parkā tiks dots starts veloorientēšanās pasākumam jeb velobraucienam, iepazīstot Zlēku apkārtnes ceļus un mazceliņus. Pasākuma distances garums – 25 kilometri, bet katrs dalībnieks var izvēlēties savu maršruta garumu.

Ja iecerēts mērot visu distanci, būs vajadzīgas piecas vai pat sešas stundas. Velobrauciena dalībnieki varēs iepazīt Pasilciemu, izbaudīt priežu mežu, redzēt Ventu, apskatīt Jāņu senkapus, veco Kuldīgas ceļu un citas skaistas vietas.

Kā norāda "Sudraba spieķa" rīkotāja, Zlēku kultūras nama vadītāja Kristīne Zāle, uzvarētājus nenoteiks laiks un ātrums, bet kontrolpunktos iegūtā summa.

30. jūnijā būs pieejami aptuveni 20 kontrolpunkti, katrā no tiem būs jāveic kāds uzdevums. Braucienā var piedalīties individuāli dalībnieki, var iesaistīties komandas. Tiem, kas būs izdomājuši skanīgu un asprātīgu komandas nosaukumu, kā arī ģērbušies neparastos tērpos un interesanti noformējuši savus velosipēdus, ir izredzes tikt pie balvām.

Velobrauciena "Sudraba spieķis" organizētāji vēlas veicināt kultūrtūrisma attīstību novadā un Zlēku pagastā, iesaistīt novada iedzīvotājus un tuvākos kaimiņus fiziski aktīvās darbībās, aicinot izbaudīt dienu svaigā gaisā ar draugiem vai ģimeni un pārbaudīt savas fiziskās un erudīcijas spējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!