Foto: Publicitātes foto
Latvijā ir 2256 ezeri, kuru virsmas platība pārsniedz hektāru, un vēl vesels lērums mazāku. To daudzveidība ir apbrīnojama, un iespēju atpūtai ļoti daudz. Pēdējos gados, kad visā Latvijā izbūvētas un marķētas dažādas dabas takas, tādas atrodamas arī pie, ap un pat uz ezeriem. Piedāvājam nelielu apkopojumu ar 10 šādām skaistām takām un maršrutiem, kurp doties iepazīt un atklāt Latvijas skaistumu.

Jāpiebilst, ka šī ir tikai neliela daļa no visām skaistajām takām, kas ļauj iepazīt Latvijas dabu.

Piemēram, Lielauces ezerā atrodama interesanta koka laipa-taka, kas ļauj sasniegt Latvijas valsts mežu apsaimniekoto atpūtas bāzi un peldvietu, pa ceļam apskatot arī šai vietai raksturīgo purvaino ezera krastu un augus, kas šeit spēj augt.

Tāpat interesanta ir Kaņiera pilskalna dabas taka, kas ved uz seno pilskalnu. Tas atrodas pašā ezera krastā un no tā skatu platformas paveras lielisks skats, tāpat kā no netālu esošā putnu vērošanas torņa. Līdzīgi apskates objekti ir arī pie netālu esošā Slokas ezera. Vairāk lasiet šeit.

Arī Liepājas ezera dabas taka ļauj iepazīt retas augu un putnu sugas, tur var uzkāpt arī skatu tornī un kārtīgi izstaigāties. Vairāk lasiet šeit.

Savukārt, ja pa ceļam uz ezeriem vai pie tiem meklējat vietas, kur garšīgi paēst vai baudīt lauku labumus, pamakšķerēt un atpūsties svaigā gaisā īstā lauku saimniecībā, noderēs "Lauku ceļotāja" sagatavota karte ar šādām vietām, kas uzņem viesus. Tā pieejama šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!