Foto: DELFI, no grāmatas "Rīgas piejūra", publicitātes foto
Dzīvojot Rīgā, bieži aizmirstam, ka tā var būt skaista un interesanta. Sak', kas tad tur - darbs un mājas, pa vidu trolejbuss... Tādēļ šoreiz piedāvājam pavērties uz galvaspilsētu gandrīz vai ceļotāja acīm, tomēr neejot pa ierastajām tūristu takām Vecrīgā, bet apskatot dažādas Rīgas apkaimes un vietas, kur ikdienā neiegriežamies.

Laika gaitā portālā "Turismagids.lv" esam publicējuši dažādus stāstus gan par leģendārām ēkām, gan interesantiem maršrutiem, gan pamestiem, bet ne mazāk saistošiem objektiem.

Piemēram, vērts izstaigāt Mangaļsalas un Vecāķu apkaimi, kur netrūkst ne mežā paslēptu bunkuru, ne skaistas pludmales, ne arī greznu vasarnīcu ar stāstu. Arī otrā Daugavas krastā atradīsiet interesantus apskates un atpūtas objektus - piemēram, Bumbu kalniņu ar skatu torni pie Spilves pļavām un pastaigu taku pa seno kāpu kori vai veco un teiksmaini grezno režisora Eduarda Smiļģa māju, kur jau 40 gadu mājo Teātra muzejs, vai kādam varbūt interesēs izbraukt pavisam nedaudz aiz Rīgas robežas, Skultes mežā pie lidostas "Rīga" un apskatīt pamesto lidmašīnu.

Interesantu apskates vietu un pastaigu maršrutu netrūkst arī Grīziņkalna apkaimē - arhitektūras centrs "Koka Rīga", Augusta Deglava piemineklis, Grīziņkalns un Ziedoņdārzs ir tikai daži no tiem. Turklāt šajā apkaimē atrodami, iespējams, interesantākie Rīgas ielu gleznojumi jeb grafiti.

Gluži kā brīvdabas tēlniecības muzeju var izstaigāt Meža kapus, apskatot gan skaistos pieminekļus, gan atceroties dižos ļaudis, kam tie veltīti. Bet pastaiga pa Brīvdabas muzeja priežu mežu ļaus izskaidrot bērniem, kā dzīvojuši mūsu senči.

Šīs ir tikai dažas idejas brīvdienām Rīgā. Piedāvājam nelielu izlasi ar vēl 14 ierosinājumiem no jau publicētiem rakstiem un idejām, ko apskatīt galvaspilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!