Foto: Shutterstock

Itālija – "bella, bella" (skaistā)! Tiem, kas brīvdienās, ietinušies segās un nedaudz nosaluši, būs noskatījušies, piemēram, tādas filmas kā "Romas brīvdienas", "Zem Toskānas saules", "Ēd, lūdzies, mīli!" vai izlasījuši Aksela Muntes "Stāstu par Sanmikelu", pašam nemanot, piezagsies sapnis par brīvdienām Itālijā, kuras pilsētas un pludmales iekļautas visos topos un ieteikumos par vietām, kas jāredz savas dzīves laikā. Lūk, padomi un ieteikumi, lai tas izdotos!

Itālija visos laikos bijusi iecienīts atpūtas galamērķis gan aktīvajiem ceļotājiem, gan mākslas un gastronomisku labumu baudītājiem, gan pludmalēs zvilnētājiem. Ne velti – šajā paradīzes stūrītī ir iespējas gan vienai, gan otrai gaumei, jo, piemēram, Toskāna un Umbrija ir izcilas vietas, kur doties arī garās pastaigās, pārgājienos un izbraucienos ar divriteni, lai baudītu kā dabu, tā nelielās vēsturiskās pilsētiņas. Savukārt Amalfi, Spēcija, Bari vai Sicīlija būs izcilas vietas, kur atpūsties pie jūras, bet paši itāļi un daudzi vācieši un austrieši iecienījuši atpūtu pie Itālijas ezeriem – Komo, Gardas ezera, Iseo un citiem. Mākslas baudītājiem būs īpaši grūti izvēlēties – Florence, Roma, Venēcija – tie, protams, ir trīs lielie Itālijas kultūras stūrakmeņi, bet vēl jau ir Dženova, Milāna, Verona, Neapole un vēl, un vēl. Vienvārdsakot, Itālija ir vieta, kur kļūt par baudītāju visās jomās!

Savukārt tiem, kam patīk izaicinājumi jādodas uz kalniem – Baldo kalns pie jau minētā Gardas ezera, Alpi Marittime pie pašas Francijas robežas, Sardīnijas "La Gola di Gorropu" aiza vai Komo un Iseo ezera apkārtnes kalnu takas – neviens no šiem maršrutiem neliks vilties.

Foto: Shutterstock

Vislielākais tūristu pieplūdums Itālijā, protams, ir jūlijā un augusta sākumā, kad lielākā daļa naktsmītņu un lidojumu biļešu tiešām ir dārgākas, bet populārākie objekti – stāvgrūdām pilni, tāpēc, ja nepatīk drūzma, labāk doties uz Itāliju aprīļa beigās, maijā vai jūnija sākumā, kā arī septembrī – tad ienākusies vīnogu raža un vēl ir ļoti labs laiks, bet jūra silta kā piens. Arī rudens Itālijā ir vilinošs un maigs. Tad iespējams gan atrast lētas lidojumu biļetes (piemēram, uz Bergamo lidostu vai pašu Romu), gan izcilas naktsmītnes par salīdzinoši zemām cenām (vasarā par to pašu naudu varēsiet vien spiesties mazā, piekarsušā istabiņā).

Foto: Shutterstock

Tomēr, ja dodaties uz Itāliju vasarā, ieteicams vismaz dažas dienas ieplānot ārpus pilsētām un iebraukt kādā fermā vai vīna darītavā, kur īsti itāļu saimnieki parādīs, kas ir sirsnība un viesmīlība.

Lūk, idejas un ieteikumi vietām, ko apskatīt Itālijā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!