Foto: Shutterstock/Andra Briekmane/Publicitātes foto

Pēc ieilgušās ziemas kājas teju vai pa priekšu nes baudīt pavasari brīva dabā. Ja gribas doties kaut kur ārpus Latvijas robežām, bet atvaļinājuma laiks vēl nav pienācis, lieliska alternatīva ir Igaunija un Lietuva – piedāvājam ieskatu dažādās kaimiņvalstu pilsētās un apskates vietās, kuru iepazīšanai pietiks vien ar dienu vai divām!

Abās kaimiņvalstīs ir neskaitāmi jauni apskates objekti, kurus steigt novērtēt pašiem. Runājot par Lietuvu, simtgades svinību gadā daudzi jau zināmi objekti piedzīvo jauninājumus – kā piemēru var minēt Etnokosmoloģijas muzeju, kurā ir Molētu 3D vēstures rekonstrukcijas virtuālā tūre "Vēsture citādāk", ko var iziet, uzvelkot virtuālās realitātes brilles. Savukārt tiem, kam patīk risināt dažādus uzdevumus un spēles, patiks arī Lietuvas labirintu parks, kas atrodas trīs kilometru attālumā no Anīkščiem. Plašāk lasi šeit.

Starp citu, mūsu kaimiņi paziņojuši, ka šovasar taps vēl viens jauns objekts – Lietuvā iecerēts atvērt Baltijas valstīs augstāko dzelzceļa tiltu pār gleznaino Dubīsas upes ieleju Raseiņu rajonā. Pēc papildu informācijas lūko te.

Taču pavasaris ir arī īstais laiks, lai dotos ziemeļu virzienā jeb uz Igauniju. Tur kaimiņiem ir patiesi daudz brīnišķīgu un aizsargājamu teritoriju, kur būt pie dabas, piemēram, Somā parks, Menikunno aizsargājamā teritorija, Mannikjarves purva taka u.c. Igaunijā ir gandrīz 1000 piļu un muižu gan no viduslaikiem, gan baroka un jaunākiem laikiem. Daudzās no tām iekārtoti muzeji, labi restorāni un viesnīcas. Plašāk lasi te.

Ja vēlies doties pilsētu virzienā un līdzi ņemt savu mazo ķiparu, apsver Pērnavas variantu – lai gan Pērnava vairāk asociējas ar jūru, pludmales festivālu, ūdenspriekiem un dzīvespriecīgo Izgudrotāju ciemu, šī apburošā pilsēta piedāvā atpūtas iespējas ikvienam arī pavasarī. Vairāk par pilsētu un idejas, kā tajā pavadīt laiku jau šajās brīvdienās, meklē šajā rakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!