Foto: F64
Šonedēļ Latgalē pulcējas tūkstošiem interesentu, lai piedalītos Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētkos Aglonā. Ja arī tavi ceļi ved uz šo pusi, pavisam noteikti vērts ceļojumu uz Latgali padarīt vēl krāšņāku, apskatot arī daudzas citas vietas.

Aglonas bazilika ir viena no pazīstamākajām svētvietām pasaulē, Latvijas katolicisma centrs un pasaules nozīmes svētvieta. Likumsakarīgi, ka šī baltam gulbim līdzīgā celtne glabā neskaitāmus interesantus un saistošus stāstus un nostāstus gan par pieredzētiem brīnumiem, gan vēstures līkločiem.

Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem. Tradicionāli Latvijā šie reliģiskie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp katru gadu kājām dodas svētceļnieku grupas no Latvijas un citām valstīm. Svētku galvenajā dievkalpojumā 15. augustā tradicionāli piedalās arī augstākās valsts amatpersonas. Plašāk lasi te.

Tuvējā Aglonas apkārtnē ir daudz skaistu vietu, ko aplūkot. Kristus Karaļa kalns, Cirīša Upursalas dabas taka, skaisti ezeri un daudzi citi interesanti tūrisma objekti.

Turpinājumā "Tūrisma Gids" piedāvā iepazīties gan ar pašas Aglonas bazilikas stāstu, gan arī izveidojis dažādu apskates vērtu vietu sarakstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!