Foto: Shutterstock
Lai ceļojums būtu izdevies, svarīgi to pēc iespējas labāk saplānot. Tāpat kā līdzekļu krāšanai un biļešu meklēšanai jāpievēršas jau laikus, jāsāk domāt, ko tieši likt ceļa somā. Šajā stāstu izlasē apkopoti dažādi "pieturas punkti", kuri palīdzēs tavu nākamo braucienu padarīt izdevīgu, praktisku un ērtu.

Ja ceļojums nav spontāns un jau kādu brīdi liekams vēlmju saraksta augšgalā, jāpievēršas atbildīgai naudas krāšanai. Tas nozīmē, ka jāpārskata savas prioritātes un, iespējams, no kaut kā arī jāatsakās, lai varētu doties sapņu braucienā. Taču reizēm izdodas atrast izdevīgus aviobiļešu piedāvājumus un doties meklēt piedzīvojumus kaut tikai uz brīvdienām nedēļas nogalē – tādā gadījumā naudas krāšana ilgtermiņā izpaliek.

Portālā "Tūrisma Gids" esam stāstījuši par dažādiem veidiem, kā atrast lētākās ceļojumu biļetes, piemēram, nevajag uzreiz pirkt biļetes visam ceļojumam, izdevīgākus variantus bieži vien var atrast otrdienās, kā arī vērts sākumā meklēt biļeti vienai personai arī tad, ja ceļā doties plāno ar kompanjonu. Protams, jāatceras, ka ne vienmēr visi knifi vienmēr var "nostrādāt", tāpēc biļešu meklēšanai jāatvēl ilgāks laiks.

Kad ceļojuma galamērķis izvēlēts un biļetes atrastas, šajā rakstā atradīsi padomus, kā veikli un kompakti sakrāmēt rokas bagāžu, bet te – ko savā ceļa somā likt nevajadzētu. Atceries, ka pirms brauciena laicīgi jāpadomā arī par veselības apdrošināšanas nepieciešamību un valūtas maiņu.

Ieguldītais laiks biļešu meklēšanā, bagāžas un dokumentu kārtošanā, kā arī ērtības nodrošināšanā noteikti atmaksāsies, tāpēc izmanto šos padomu, lai sagatavotos savam nākamajam ceļojumam pēc iespējas labāk!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!