Izdzirdot Jaunzēlandes nosaukumu, katram radīsies dažādas asociācijas - viens atcerēsies par šīs valsts izstiepto kontūru, cits iedomāsies par zaļajiem un krāšņajiem dabasskatiem, bet vēl kāds šo vietu uzreiz asociēs ar pasaulslaveno maoru deju haku (mūsdienās bieži redzama pirms dažādu sporta veidu spēlēm, kurās piedalās Jaunzēlandes komanda). Jaunzēlandi ir vērts apmeklēt un paglabāt atmiņā, taču – vai ir spēks un vēlēšanās doties uz tālo vietu?

Šī ir valsts Okeānijas dienvidrietumos un Klusajā okeānā dienvidu daļā, un no Austrālijas to atdala Tasmana jūra. Portālā "Tūrisma gids" esam stāstījuši par daudz un dažādiem ceļojumu stāstiem, kuru galamērķis ir tieši Jaunzēlande. Cilvēku iespaidi un atvestās atmiņas fotogrāfiju formā ir patiešām elpu aizraujošas, taču jārēķinās ar pamatīga gaisa gabala veikšanu.

Tur pabijušie cilvēki Jaunzēlandi dēvē gan par Garo balto mākoņu, gan arī Kivi zemi. Atšifrējumus šiem nosaukumiem tu noteikti atradīsi mūsu piedāvātajā stāstu kolekcijā.

Dažādās Jaunzēlandes pilsētās ir gan neaprakstāmi dabas brīnumi, gan arī interesanti apskates objekti, piemēram, Danīdina (Dunedin) pilsētas dzīvojamajā rajonā ir iela, ko mēdz dēvēt arī par slīpāko ielu pasaulē. Tāpat īsta "fotokartiņu" vieta ir Milforda fjords (Milford Sound), kurš atrodas Fjordlendas nacionālajā parkā, Jaunzēlandes Dienvidu salā.

Iespējams, ka kāds no ceļojuma stāstiem vai galamērķiem uzrunās arī tevi un savu nākamo braucienu lēnā garā sāksi plānot tieši uz šejieni. Braucienam uz šo pasaules nostūri ir jāsagatavojas, un pirmais posms ir informācijas vākšana.

Lasi, skaties un iedvesmojies!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!