Foto: Shutterstock

Ja ceļot varētu katru dienu, pasaulē nebūtu neizzinātu vietu. Tā kā daudzi ceļojumos dodas pāris reizes gadā vai retāk, braucienu galamērķu izvēle nereti ir klasiska, piemēram, Barselona, Parīze vai Londona, taču pasaulē ir ārkārtīgi daudz vietu, kuras arī var sniegt līdzīgu, neaizmirstamu atpūtu – šajā rakstā lasi par pamestām, nenovērtētām un neizzinātām vietām pasaulē.

Protams, klasisko vērtību skaistumu nevar pārvērtēt, taču reizēm ceļošanas prieku mazina stāvēšana garās rindās, lai tiktu pie kāda apskates objekta, vai pārmērīgi lielie tūristu pūļi. Šajā rakstā atklājām astoņas pilsētas, kuras ceļotāji nereti aizmirst – to vidū ir Skopje, Belgrada, Lēvena, Bergamo u.c. Tās visas kā viena slēpj senu vēsturi un neparastu arhitektūru, kuru apskate pieejama ikkatram interesentam.

Nekas dzīvē nestāv uz vietas, tāpēc laika gaitā veidojas arī jaunas vietas, par kurām mūsdienās varam uzzināt vairāk. Pēdējo gadu desmitu laikā pasaulē izveidojušās jaunas salas, no kurām dažas radušās vulkānu izvirdumu laikā, citas no smilšu sanesumiem okeānā, bet vēl kādas līdz šim nezināmās salas parādījušās ledāju kušanas rezultātā, piemēram, Hunga Tonga, Nišinošima, Šolana un Jadida u.c. Plašāk par tām lasi te.

Tā kā veidojas jaunas vietas, tiek būvēti neparasti objekti un piedāvātas mūsdienīgas izklaides, daudzas vietas paliek aizmirstībā. Tās var dēvēt par "spoku" vietām un atrodamas dažādu populāru pilsētu tuvumā, piemēram, Ņujorkas vai Berlīnes. Par Berlīnes pamestajām vietām lasi šeit – dažas no tām atdzimušas kā alternatīvi apskates objekti vai arī vienkārši lēni padodas laika zoba spēkam.

Šajā kolekcijā vari lasīt par dažādām neparastām vietām, kurās tūristu ir salīdzinoši mazāk, taču tās pārsteidz gan ar savu neparastumu, gan reizēm spocīgo auru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!