Ziemas rīti ir visai pateicīgs laiks, lai dotos pārgājienā vai vismaz pastaigā – var gan paspēt izgulēties, gan noķert rīta burvību un pēc tam pulkstenis jau ātri rāda piemērotu laiku, lai ieturētu gardas pusdienas.

Foto: Shutterstock

Pie daudzām dabas takām un objektiem iekārtotas arī jaukas piknika vietas, kur atpūsties un izbaudīt to, cik jauki ir tā vienkārši sēdēt pie ugunskura un cik labi garšo paša ceptās, nedaudz apsvilušās desiņas (atceries tās iemest somā!).

Pašlaik jau lielākā daļa Latvijas pilsētu un ciemu arī saposušies svētkiem, un, ja vēl uzsnidzis sniedziņš, tad pastaiga pa kādu no pilsētu adventes tirdziņiem un karstvīna vai karstas šokolādes baudīšana pēcāk arī būs lieliski ģimenisks laiks.

Tāpat tumšo ziemas laiku vairākās vietās Latvijā kliedē ar gaismas instalācijām. Piemēram, Ieriķu dzirnavās izgaismoti ūdenskritumi, bet Jūrmalas mežparkā iededzies Gaismas parks. Arī tepat Rīgā mirdz ikgadējais egļu ceļš.

Atliek vien izvēlēties ideju, kas spēs radīt Ziemassvētku sajūtu un doties atpūsties! Lūk, daži "Tūrisma Gida" ieteikumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!