Ja prātojat, kurp aizbraukt nākamajā nedēļas nogalē, Igaunija ir variants, ko vērts apsvērt! Pirmkārt, nebūs tālu jābrauc. Otrkārt, varēsiet gan izstaigāt dabas takas, gan atpūsties spa, apskatīt brīnišķīgas pilis vai apmeklēt vienu no modernākajiem muzejiem Eiropā, neiztērējot milzu naudu. Treškārt, brauciens uz Igauniju ir vienkāršākā iespēja nokļūšanai uz salas jūrā, jo Latvijai, kopš Roņu salas zaudēšanas, šādu teritoriju nav. Bet bez šiem ir vēl daudzi iemesli, lai paviesotos kaimiņzemē.

Aizvien populārāki kļūst īsi brīvdienu braucieni uz Igauniju – Latvijas ceļotāju skaits tur palielinājies par 11 procentiem salīdzinājumā ar pērno gadu. Aizvadītajā gadā Igauniju apmeklējuši vairāk nekā 1,4 miljoni Latvijas iedzīvotāju, liecina Igaunijas Tūrisma padomes dati. Visvairāk ceļotāju apmeklējuši Pērnavu un Tallinu.

Šopavasar par īstu modes kliedzienu kļuvusi veselīga atpūta un dabas taku izstaigāšana. Ja Latvijas takas jau apgūtas vai gribas kādu pārmaiņu, vērts aizbraukt pie igauņiem, kam arī ir daudz brīnišķīgu un aizsargājamu teritoriju, kur būt pie dabas – Somā parks, Menikunno aizsargājamā teritorija, Mannikjarves purva taka vai ūdenskritumi pie Laulasmā – tie ir tikai daži varianti. Vairāk lasiet šeit.

Tāpat kā Latvijā, arī Igaunijā ir gandrīz 1000 piļu un muižu gan no viduslaikiem, gan baroka un jaunākiem laikiem. Daudzās no tām iekārtoti muzeji, labi restorāni un viesnīcas. Vairāk lasiet šeit.

Kaimiņi var palepoties ar neparastām vējdzirnavām gan salās, gan krastā, kā arī ar interesantām bākām, kas ir vieni no fotografētākajiem objektiem Igaunijas piekrastē.

Bet tiem, kam labāk patīk atpūta pilsētā, netrūks ko darīt ne Tallinā, ne Tartu vai Pērnavā. Savukārt, ja meklējat, ko neparastu, lūk, pieci savdabīgi apskates objekti Igaunijā, kas pārsteidz ikvienu, kas tur bijis.

Ja šie ieteikumi iedvesmojuši doties uz Igauniju arī pašiem, lūk, idejas daudzveidīgām brīvdienām no mūsu plašā arhīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!