Foto: Shutterstock
Vārdi "Spānija" un "saule" sader kopā tikpat organiski, kā Gaudi un Barselona vai vīns un atpūta. Tās visas ir lietas, ko atklāt šajā dienvidu zemē Eiropas pašā galā. Spānijā ir ko redzēt un izbadīt!

Barselona ar izcilo Gaudi arhitektūru un mākslu kā lietas, kas jāredz kaut reizi mūžā, minētas gandrīz ikkatrā tūrisma portālā vai ceļvedī. Tāpat arī arābu pilis un kultūras mantojums, kas Eiropā sastopams vien atsevišķās Vidusjūras salās un Pireneju pussalā, bet Spānijā plaši pārstāvēts Seviļā un Granādā. Un tad vēl arī romiešu atstātais mantojums, kas tagad iekļauts UNESCO aizsargāto vietu sarakstos, un pašu vareno jūrasbraucēju spāņu bagātības.

Foto: Shutterstock

Spānija ir arī izslavēta kūrortu un atpūtas zeme, un tam ir pamats. Gan piekrastes pilsētas, gan jo īpaši salas bagātas ar paradīzes pludmalēm, kur tā vien gribas atlaisties un baudīt dzīvi. Bet baudīt dzīvi spāņi māk! Gastronomiski labumi šajā valstī jāpagaršo obligāti un visur, bet vīna kultūra te ir sena un izcila.

Foto: Shutterstock

Tātad klinšu piekraste Astūrijā, paradīzes pludmales salās, nepārspējama atmosfēra un dzīves baudīšana Andalūzijā, kā arī vēstures elpa Toledo, Valensijā, Madridē vai citās pilsētās un brīnišķīgie dabas parki, ir tikai dažas lietas, ko izmēģināt, esot Spānijā. Ja tas jūs iekārdinājis, lūk, 14 idejas un ieteikumi no "TūrismaGids" arhīva, kas iedvesmos šogad doties uz Spāniju un palīdzēs izplānot braucienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!