Foto: AFP/Scanpix/Shutterstock/Adam Rifkin/cc
Katrs savu ceļojumu plāno kā vēlas – vieni grib baudīt nesteidzīgu atpūtu pludmalē, citus interesē ēku arhitektūra, taču daži meklē asas izjūtas pasaules neparastākajās un baisākajās vietās. Ja vari sevi un ierastos ceļojuma kompanjonus ieskaitīt pēdējā minētajā kategorijā, piedāvājam ieskatu dažās no pasaules interesantākajām vietām, kuru apmeklēšana prasa drosmi un izturību.

Tiem, kuri sevī jūt piedzīvojumu meklētāja garu un labprāt steidz doties pārgājienos, koka kāpnes Norvēģijā, kam ir 4444 pakāpieni ,var būt īstais galamērķis. Kāpiens var aizņemt pat trīs vai četras stundas, taču skats uz cēlajiem fjordiem no augšas ir iespaidīgs. Ja pa ceļam ir sajūta, ka kāpiens kļuvis pārāk grūts, pie 1000. pakāpiena ir iespēja izvēlēties citu ceļu atpakaļ.

Turpretī Austrijā nepieciešami tikai 14 pakāpieni, lai pie savām kājām noliktu sniegoto Alpu panorāmu. Lai nokļūtu līdz kāpnēm un kvadrātmetru lielajai skatu platformai, jāšķērso 100 metru garš iekaramais tilts, kas atrodas netālu no Šladmingas (Schladming).

Vai zini, kur atrodas Eiropas spocīgākā baznīca? Čehijā! Lukova Čehijā ir sena pilsēta, kurā jau kopš viduslaikiem bijusi liela baznīca – tajā ik dienu norit "veļu dievkalpojums". Tur izvietotas desmitiem spocīgas, ar baltiem palagiem, halātiem un mežģīnēm klātas figūras, radot iespaidu, ka veļi vai spoki apmeklētu dievkalpojumu pussagruvušajā un noplukušajā baznīcā. Plašāk lasi te.

Lai nokļūtu neparastās vietās, nav nemaz jādodas tālu no Latvijas - vien aptuveni 40 kilometrus no Tallinas atrodas pamestais Rummu zemūdens cietums, ko daudzi sauc par neparastāko vietu Igaunijā. Šo objekti iecienījuši nirēji, ar kuriem kopā var doties vietas izpētē.

Šajā kolekcijā atradīsi dažādas interesantas vietas, kurās "ķert" asas izjūtas un varbūt pat pārvarēt savas bailes!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!