Foto: Publicitātes foto

Domājot par vasaru pie Baltijas jūras, prātā nāk skaistās, saulainās Pērnavas, Jūrmalas un Palangas pludmales – latviešu, igauņu un lietuviešu iecienītākās vietējās atpūtas vietas vasarā. Tik ierastā sauļošanās gan nav vienīgais, ko vasarā var izbaudīt Baltijas valstu piekrastē. Uzņēmums Booking.com ir apkopojis vairāk nekā 90 miljonus atsauksmju un simtiem tūkstošus ieteikumu par galamērķiem no neseniem ceļotājiem, noskaidrojot vislabākās piekrastes vietas, ko šovasar ir vērts apmeklēt Baltijā.

Muhu, Igaunija

Foto: Publicitātes foto

Gleznainā Muhu ir trešā lielākā Igaunijas sala, un tā ir viena no iecienītākajiem brīvdienu galamērķiem igauņu vidū. Tradicionālā kultūra, daudz pasākumu, idilliski zvejnieku ciemati, spēcinoši ēdieni un neskarta daba, kā arī atrašanās tuvumā igauņu spa paradīzei Sāremā padara Muhu salu par vietu, kur ikviens var atrast sev ko saistošu.

Muhu ir pazīstama arī ar to, ka te ir vēl joprojām darbojošās vējdzirnavas. Gadsimtu gaitā Muhu salā ir attīstījusies pati savā tempā, un tās tradīcijas labi pazīstamas visā Igaunijā. Slavenie Muhu raksti, tāpat arī populārie no aromātiskā paegļa darinātie suvenīri ir ļoti smalki tautas mākslas paraugi. Katru vasaru Muhu norisinās džeza mūzikas festivāls, kas iepazīstina ar pasaulslaveniem mūziķiem un piesaista džeza mūzikas fanus no tuvienes un tālienes.

Šajā salā ir daudz nakšņošanas iespēju, sākot ar vienkāršām naktsmītnēm pie ģimenēm un beidzot ar muižu, kas ir pārvērsta par vienu no Igaunijas greznākajām viesnīcām. Šajā kadiķiem bagātajā salā jūs varēsiet bez raizēm izbaudīt vasaras atvaļinājumu, klausoties nomierinošajās viļņu šalkās.

Vairāk par Igaunijas salām un to apslēptajiem dārgumiem lasiet šeit.

Kesmu, Igaunija

Foto: Publicitātes foto

Noarotsi, Igaunija

Foto: Publicitātes foto

Narva-Jēsū, Igaunija

Foto: Publicitātes foto

Kuršu kāpas, Lietuva

Foto: Publicitātes foto

Karkle, Lietuva

Foto: Publicitātes foto

Sventāja, Lietuva

Foto: Publicitātes foto

Pāvilosta, Latvija

Foto: Publicitātes foto

Piejūras ciemati no Bigauņciema līdz Engurei, Latvija

Foto: DELFI

Saulkrasti, Latvija

Foto: Publicitātes foto
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!