Foto: Privātais arhīvs

Līdz 4. novembrim vari balsot par veiksmīgāko jauno tūrisma produktu 2018.gadā, ko organizē Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departaments.


Savu balsi vari piešķirt kādam no desmit jaunajiem produktiem, ko konkursa "Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts 2018" komisija ir izvirzījusi konkursa otrajai kārtai. Balsojums tiks ņemts vērā, izvēloties konkursa uzvarētāju, teikts LIAA mājaslapā. Balsojuma anketa ir atrodama šeit.

Konkursa mērķis ir veicināt Latvijas tūrisma produktu atpazīstamību un popularizēt veiksmīgākos jaunos tūrisma produktus. Galvenā konkursa balva – dalība pieredzes apmaiņas brauciens pirmo trīs vietu ieguvējiem uz vienu no Latvijas tūrisma mārketinga stratēģijā minētajām prioritārajām mērķa tirgus valstīm. Titulu "Veiksmīgākais jaunais tūrisma produkts" savulaik ieguvuši tādi atpazīstami objekti kā Ventspils Piedzīvojumu parks, "Marka Rotko mākslas centrs" Daugavpilī, ekskursija "Atklāj un iepazīsti Gulbeni!", akcija "Garšas tūre Jelgavā".

Lūk, šī gada nominanti:

Brīvdienu māja "Baltais čiekurs"

Foto: Privātais arhīvs

Brīvdienu māja "Baltais čiekurs" ir jauna koncepta būve Latvijā. Tās būvniecībā izmantoti tikai priedes un egles kokmateriāli, un tā atrodas sešu metru augstumā priedēs, Gaujas nacionālā parka teritorijā, Niniera ezera krastā netālu no Cēsīm. Pats galvenais – mājā ir viss nepieciešamais pilnvērtīgai atpūtai. Vairāk par šo ideju un risinājumu lasi šeit.

Šmakovkas muzejs

Ekspozīcijā "Šmakovkas muzejs" Daugavpilī piedāvā ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību interaktīvā veidā izzināt stiprā alkoholiskā dzēriena šmakovkas tapšanas procesu, kā arī aplūkot autentiskas un iespaidīgas ražošanas iekārtas. Ekspozīcijai ir arī izglītojoša loma, informējot par alkohola lietošanas sekām.Vairāk par muzeju lasi šeit.

Izklaides parks "Avārijas brigāde"

Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Izklaides parks "Avārijas brigāde" ir lielākais šāda veida atpūtas un izklaides parks ģimenēm ar bērniem Baltijā. Tas atrodas brīvā dabā un piedāvā atrakcijas dažāda vecuma bērniem. Savukārt pieaugušajiem bērnību atmiņā atsaukt palīdz animācijas filmai "Avārijas brigāde" veltītā pilsētiņa. Vairāk par šogad atklātajām atrakcijām lasi šeit.

Tīklu parks

Šajā neparastajā izklaides objektā, ko Līgatnes pusē šovasar izmēģinājuši daudzi, ir vairāk nekā četras tonnas tīklu un 18 kilometri virvju, teikts mājaslapā. Līdzīgu šim parkam nav visās Baltijas valstīs. Tīklu labirints ir veidots tā, lai būtu gan droši, gan aizraujoši.

Alūksnes bānīša stacija

Foto: Publicitātes attēli

Ekspozīcija "Alūksnes bānīša stacija" veltīta Baltijā vienīgajam regulāriem pasažieru pārvadājumiem izmantotajam šaursliežu dzelzceļam, teikts LIAA konkursa pieteikumā. Jaunā multimediālā ekspozīcija nupat pārbūvi piedzīvojušajā Alūksnes bānīša stacijas bagāžas šķūnī vēstī par dzelzceļa vēsturi, laikmetu ainām un šaursliežu vilcieniņu kā palīgu, darba vietu un iedvesmas avotu vairāk nekā gadsimta garumā. Vairāk lasi šeit.

Izglītojošs un interaktīvs centrs "Dzelzceļš un tvaiks"

Par godu bānīša 115. dzimšanas dienai Gulbenes novadā, stacijas vēsturiskajā ēkā, šoruden atklāta ekspozīcija "Dzelzceļs un tvaiks". Izglītojošais un interaktīvais centrs ir paredzēts visdažādākā vecuma mērķauditorijai. Darbojoties gan ar interaktīvajām ierīcēm, gan bērnu dzelzceļa stūrītī, tiek popularizēts un izzināts dzelzceļš.

Tas iekārtots Gulbenes dzelzceļa stacijas 1.stāva divās zālēs, kur izvietotas vairāk nekā 20 dažādas interaktīvas ierīces. Vairāk lasi šeit.

Mazmežotnes muiža

Lielā kalpu māja ir viena no Mazmežotnes muižas ēkām, kura tika atjaunota līdz 2017. gadam. Tā darbojas kā viesnīca, kur valda veco laiku šarms. Ēkā izvietots arī interaktīvais muižas muzejs, kurā var iepazīties ar muižas vēsturi, šī brīža piedāvājumiem un cukurbiešu audzēšanas vēsturi Latvijā. Vairāk par nama vēsturi un to, kas tur notiek mūsdienās, lasi šeit.

Rīgas Motormuzejs

Foto: Aivars Siliņš

Rīgas Motormuzejā atrodas lielākā un daudzveidīgākā antīko transportlīdzekļu kolekcija Baltijā, kurā ir vairāk nekā 100 unikālu automobiļu, motociklu un velosipēdu. Sabiedrības interese par daudzveidīgajiem spēkratiem un interaktīvo ekspozīciju kopš tās atvēršanas pēc muzeja rekonstrukcijas ir bijusi liela. Tāpat tas saņēmis vairākas starptautiskas balvas gan par rekonstrukcijas veikumu, gan muzejisko vērtību. Par muzeju un tā atdzimšanu lasiet šeit.

Fantāzijas un radošās meistardarbnīcas "7 balles"

Foto: Publicitātes foto

Šis ir radošs ģimenes uzņēmums, kas visai tālu no Rīgas – Jaunpilī – radis iespēju piedāvāt 20 dažādas darbnīcas un ieinteresēt viesus to apmeklēt un pašiem iesaistīties radīšanas procesā. To vari piedzīvot gandrīz 100 gadus vecās lauku viensētas bijušajā kūtī un dzīvojamās telpās, kurās saglabāta senā noskaņa. Abās izveidotajās darbnīcās – kokamatniecības un rokdarbu, var darboties kā mazā tā lielā grupā un uzzināt daudz ko jaunu.

Vakars uz ezera

"Pop-up" restorāns Vakars uz ezera (Dinner on the lake) šogad pārsteidza daudzus – tā autori šo pasākumu raksturo kā garšu sajūtu baudījums Kāla ezerā uz peldoša plosta. Pasākumā piedalījušies vairāk nekā 15 no Latvijas labāko šefpavāru pulka, kas vakariņas vismaz sešās kārtās gatavoja turpat uz plosta. Tā bijusi iespēja pabūt pāris stundas pie dabas, mierā un klusumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!