Foto: Publicitātes attēli
Sigulda un Gaujas Nacionālais parks ir lieliska vieta, kur doties īsākās un garākās pastaigās. Līdzās ļoti populārajiem gājienu maršrutiem, ir arī citi – mazāk zināmi, bet tikpat izbaudāmi.

Viens no tiem ir gājiens no Siguldas gaisa tilta līdz Kājnieku tiltam pa vienu Gaujas krastu un atpakaļceļš pa otru. Kopējais maršruta garums ir 11 kilometri. Paveicams gan ar kājām, gan ar velosipēdu, jo kāpnes ir vien dažās vietās, novērots Latvijas Dabas fonda rīkotajās ainavu tūrēs.

Ja esat ieradušies ar auto, to iespējams novietot stāvvietā pie Siguldas rodeļu trases. No stāvvietas, dodoties uz priekšu, arī atrodamas norādes uz takas sākumu – jāseko zīmei "Kājnieku tilts".

Foto: Publicitātes attēli

Taka ved pa mežiem bagāto Gaujas krastu, kurā vēl pirms 70 gadiem ainava bija atklāta. Tagad te aug koki un vērojama augu valsts, kas raksturīga applūstošajiem krastiem. Var baudīt atsegumus pretējā Gaujas krastā, Piķenes krauju un Velnalu.

Šķērsojot Kājnieku tiltu, uz tā var pakavēties, izbaudot Gaujas līkumus, bet otrā krastā taka ved gar smilšakmens atsegumiem. Tas ir ne tikai ainavisks skaistums, bet arī mājvieta daudzām dzīvām radībām – putniem, sikspārņiem, kukaiņiem. Pa ceļam ir arī mazā Velnala, bet tālāk ceļš ved caur Balonu pļavu. Tā ir dabiskā jeb bioloģiski vērtīgā pļava, kur vasaras vidū aug daudz krāšņu ziedu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!