Foto: Publicitātes attēli
Novada viesi, apmeklējot Preiļu muižas kompleksu un parku, aicināti iegriezties 200 gadus vecajā Preiļu muižas kapelā, kas šajā tūrisma sezonā darbojas katru dienu.

1817. gadā celtajā un 2006. gadā renovētajā muižnieku Borhu kapelā apskatāmas Itālijas, Spānijas un Nīderlandes renesanses laikmeta gleznotāju darbu reprodukcijas un tēlnieces Ēvī Upenieces skulptūras.

Ēkas celtniecībai izmantoti laukakmeņi, un tā ir veidota rotondas formā, fasādi rotā Romas panteons ar četrām kolonām. Kapelas graciozo virszemes telpu izmantoja kā memoriālu un kapelu dievkalpojumiem, savukārt pazemē ierīkoja ģimenes kapenes.

  • Interesanto Preiļu muižas kapelas stāstu atradīsi te.

Interesenti var izbaudīt pilnu kapelas sajūtu buķeti, klausoties dziedošās gides Irēnas Kjarkužas 30 minūšu dziedājumā. Šajā gadījumā iepriekš nepieciešams pieteikties pa tālruņa numuru 29116431.

Preiļu muižas komplekss un parks ir viens no Baltijas apceļošanas akcijas "Apmeklēsim Baltijas muižas – svinēsim kopā" dalībniekiem; uzlīmes dalībnieku anketā var saņemt arī Preiļu muižas kapelā tās darba laikā.

Kapelas darba laiks: darbadienās no pulksten 11 līdz 18, bet nedēļas nogalē no pulksten 12 līdz 18.

Adrese: Raiņa bulvāris 23, Preiļi.

Apmeklējums – bez maksas.

Ko vēl apskatīt Preiļos un to tuvējā apkārtnē? Ieteikumus meklē šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!