Foto: Publicitātes foto

Jelgavas reģionālais tūrisma centrs 16. jūlijā pulksten 10 organizē ekskursiju Ozolnieku novada svētku ieskaņās “Iepazīsti Ozolnieku novadu!”. Ekskursijas gaitā gida pavadībā varēšot izzināt Ozolnieku novada vēsturi, apskatīt senus motociklus, kā arī paviesoties saimniecībās un nobaudīt novadā ražotu produkciju – veselīgos ķiploku produktus, gardās sukādes un īstu latviešu sētā ceptu maizi, pastāstīja tūrisma informācijas centrā.

Tuvojoties Ozolnieku novada svētkiem, kas šogad tiks svinēti 23. jūlijā, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina doties ekskursijā gida pavadībā un iepazīt Ozolnieku novadu. Ekskursija sāksies pie Ozolnieku Tautas nama, kur varēs iepazīt novada kultūras dzīves notikumus, bet novadnieka Alfrēda Zamocka motosporta ekspozīcijā būs iespējams apskatīt unikālus senos moto spēkratus.

Ekskursijas turpinājumā tiks apmeklēta kokaudzētava "Bētras" Garozas pusē, kas piedāvās izzināt augļkoku audzēšanas principus, uzzināt, kas ir koku potēšana un acošana, un nobaudīt saimniecībā gatavotās veselīgās krūmcidoniju un dzērveņu sukādes. Ķiploku pārstrādes uzņēmumā "Ķiploku pasaule" tiks apmeklēti ķiploku lauki un ikviens varēs pārliecināties, ka no ķiplokiem var pagatavot produktus, kas garšo gan lieliem, gan maziem. Noslēgumā ekskursijas dalībnieki viesosies latviešu lauku sētā "Caunītes", iepazīs maizes cepšanas tradīcijas un nogaršos saimnieces cepto gardo maizīti.

Ekskursija "Iepazīsti Ozolnieku novadu!" sāksies sestdien, 16. jūlijā, pulksten 13 pie Ozolnieku Tautas nama, Rīgas ielā 23, noslēgums ap pulksten 18. Dalības maksa par ekskursijā iekļauto objektu apmeklējumu 8 eiro pieaugušajiem, 6 eiro skolēniem, pirmsskolas vecuma bērniem bez maksas. Vietu skaits autobusā ierobežots, tāpēc nepieciešams pieteikties ekskursijai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vairāk informācijas par ekskursijām un maršrutiem Jelgavā un apkārtnē mājas lapā www.visit.jelgava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!