Pērn augustā 13. Starptautiskā čuguna mākslas simpozijā mākslinieks Kārlis Alainis izveidojis lielformāta bruņinieka skulptūru, kas tagad novietota Aizputē un 1. aprīlī pulksten 14 tiks atklāta. Skulptūra atradīsies pie Livonijas ordeņa pilsdrupām kā apskates objekts pilsētniekiem un pilsētas viesiem.

"Starptautiskais čuguna mākslas simpozijs" ir biedrības Starpnozaru mākslas grupas "Serde" un Latvijas Mākslas akadēmijas tēlniecības pasniedzēja Kārļa Alaiņa ikgadējs sadarbības projekts ar mērķi izzināt čuguna liešanas tehnoloģijas daudzveidību un demonstrēt to plašākai auditorijai. Šis ir vienīgais šāda veida pasākums Latvijā un Ziemeļeiropā, kas pievēršas tieši čuguna kā pamatmateriāla izmantošanai mākslā. Čuguns ir viens no tēlniecībā vēl nepietiekami apgūtiem un izmantotiem materiāliem. Simpozijā māksliniekiem tiek piedāvāti vecie, savu laiku nokalpojušie, čuguna radiatori, kas profesionāļu rokās kļūt par neatkārtojamiem mākslas darbiem.

Aizputes ordeņa pils viduslaikos atradās pie Tebras iepretī Aizputes pilsētai, bet nepiederēja tai. Vēlāk pils vairākkārt paplašināta, tajā iekārtotas arī Aizputes pilsmuižas ēkas, kur arī tagad notiek daudzi pasākumi un tiek darīts arī Aizputes vīns. Kopš 1998. gada Aizputes pilsdrupas ir valsts vēstures piemineklis. Vairāk lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!