Foto: Tukuma TIC arhīvs
Ilgi gaidītā nedēļas nogale tūdaļ būs klāt un tā solās vairs nebūt tik auksta kā pēdējās nedēļās. Tukuma pusē šajās brīvdienās norisināsies dažādi interesanti pasākumi, kuru apmeklēšanu var apvienot arī ar aktīvu atpūtu – ziemas prieku baudīšanu.

Ja vēlies šajā nedēļas nogalē vēl kārtīgi izslēpoties ar kalna vai distanču slēpēm vai izbaudīt nobraucienus pa kalnu ar snovborda dēli, šajā rakstā atradīsi, kur Tukuma apkaimē to ir iespējams realizēt.

Runājot par pasākumiem iekštelpās, 9. martā pulksten 18 norisināsies klasiskās mūzikas koncerts, kas veltīts Tukuma mūzikas skolas 90 gadu jubilejai. Taču pulksten 19. visi Eduarda Rozenštrauha dziesmu mīļotāji aicināti uz koncertu Tukuma pilsētas kultūras namā "Bij` vasara toreiz tik zaiga", kurā piedalīsies zināmi mūziķi, piemēram, Normunds Rutulis, Anmary u.c.

Foto: Tukuma TIC arhīvs

Turpretī Jaunmoku pilī 10. martā pulksten 10 atklās Ģimenes dienu ar ieskatu "Angļu tējas pēcpusdienā". Sākot no paša rīta, pastaigājoties pa pils saloniem, būs iespēja mirkli piestāt Tējas salonā, lai iepazītu tējas dzeršanas tradīcijas. Angļu tējas malks, jūgendstila interjers un saviesīgas sarunas sniegs patīkamus mirkļus ikdienas steigā.

Ģimeņu dienā ieejas maksa muzejā tikai pieaugušajiem, plašāku informāciju var atrast te.

10. martā no pulksten 10 kultūras namā sāksies starptautiskās mūsdienu dejas sacensības "Tukums CUP 2018" – sacensības sadalītas 12 nominācijās – tajās būs iespējams vērot neskaitāmas deju horeogrāfijas.

Foto: Jaunmoku pils arhīvs

Tie, kam tuvs latviešu tautas etnogrāfiskais mantojums, 10. martā pulksten 12 aicināti uz izstādes "Tautu meita rotājās" atklāšanu. Izstāde veltīta tautas lietišķās mākslas studijas "Rīdze" un "Cilnis" 45 gadu jubilejai un tajā būs eksponēti arheoloģiskie, etnogrāfiskie un mūsdienu tautas tērpu elementi no dažādiem Latvijas novadiem. Tā būs skatāma līdz pat 2. jūnijam.

10. marta vakarā ekstrēmāku aktivitāšu atbalstītāji un piedzīvojumu meklētāji pulcēsies atpūtas kompleksā "Sveikuļi", lai piedalītos nakts orientēšanās un nakts taku skriešanas sacensībās. Kopējais starts bērnu distancei pulksten 18.30, bet pieaugušajiem – 19. Plašāku informāciju meklē šeit.

Jau nākamajā dienā, 11.martā, "Sveikuļos" norisināsies Tukuma novada atklātais čempionāts distanču slēpošanā visās vecuma grupās. Starta laiks – no pulksten 12 līdz 13, bet distanču garumi būs no kilometra bērniem līdz astoņiem kilometriem vīriešiem. Jauniešiem, sievietēm un senioriem distances garums būs četri kilometri (darbosies slēpju noma). Pēc sacensībām katrs dalībnieks tiks cienāts ar karstu tēju.

Foto: Tukuma TIC arhīvs

Dabas izglītības centrs "Meža māja" Ķemeros, 11. marta pēcpusdienā aicina uz pasākumu "Noslēpumainā pūču pasaule", kurā no pulksten 17 varēs vērot Andra Avotiņa vadīto prezentāciju par pūcēm. Būs iespēja piedalīties radošajās darbnīcās un spēlēs, kā arī doties īsā pastaigā dabā, ar instruktāžu pūču vērošanā.

Tukumā ir desmitiem dažādu interesantu apskates objektu, kuru smukumu iespējams novērtēt arī ziemas laikā. Te var apmeklēt tradicionālos apskates – vecpilsētu, pilis, muižas un muzejus, bet aktīvas atpūtas tīkotāji var steigt meklēt apkārtnes dabas takas! Plašāk par visu lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!