Foto: Publicitātes foto

Dienu garums un āra gaisa temperatūra liecina, ka vasara ir pagājusi un straujiem soļiem ir pietuvojies krāsainais rudens, kas arī nozīmē aktīvās tūrisma sezonas noslēgumu. Tāpēc Starptautiskās Tūrisma dienas priekšvakarā, 26. septembrī, tiek organizēts vēl šī gada pēdējais velo brauciens, lai atklātu nesen tapušo "Aušu parku" Baldonē, pastāstīja Aiva Veršiņina, Baldones novada domes tūrisma organizatore.

Foto: Publicitātes foto

Apmēram 18 kilometrus garajā maršrutā vispirms plānots ciemoties mākslinieku Ritas Prančas un Andreja Bovtoviča ģimenes lauku mājās. Rita glezno un no dabai draudzīgām izejvielām gatavo ārstnieciskus skaistumkopšanas produktus – dažādas ziepes, skrubjus, vannas bumbas, ķermeņa sviestus, lūpu balzamus, dezodorantus un šampūnus. Savukārt Andrejs glezno dabas ainavas un portretus. To visu varēs redzēt, pasmaržot un pataustīt, kā arī iegādāties līdzi ņemšanai.

Foto: Publicitātes foto

Pāris kilometru tālāk mākslinieciskā vide tikšot nomainīta pret lauku plašumiem, apmeklējot vienīgo arēnu tuvākajā apkārtnē un iepazīstoties ar jātnieku sporta klubu "Mežstrazdiņi". Šeit audzētos un trenētos zirgus noteikti var saukt par vieniem no labākajiem valstī, ko apliecina regulāri iegūtās augstās vietas sacensībās. Īsi pirms velo maršruta noslēguma tā dalībnieki viesosies bioloģiskajā saimniecībā "Tāles". Te varēs sastapt gan dažādus saimniecības iemītniekus – alpakas, ēzelīšus, ponijus, kazas, pērļvistiņas u.c., gan arī iegādāties svaigi sietu kazas vai govs piena sieru.

Velo brauciens noslēgsies nesen izveidotajā "Aušu parkā", kurā varēs baudīt zupu un pēc saulrieta ap pulksten 19.30 tiks atklāta izgaismotā pastaigu taka. Lai arī parks vēl tikai top, jau šobrīd ir izveidots apgaismots volejbola laukums un labiekārtota teritorija pie ūdenstilpnēm un tajās. Parkā jau no pulksten 17.00 notiks dažādi pasākumi un atrakcijas par godu tā atklāšanai.

Atgriešanās Baldones centrā plānota ap pulksten 20.00, braucot pa tuvāko maršrutu un mērojot apmēram astoņus kilometrus. Tā kā atpakaļceļš būs jau diennakts tumšajā laikā, organizatori aicina neaizmirst par savu drošību uz ceļa – līdzi jāņem atstarojoši elementi, vestes, lukturi u.tml.

Pasākuma programma:

Pulcēšanās pie Baldones sporta kompleksa.

17.00 Velobrauciena starts
19.00 Velobrauciena finišs
19.30 "Aušu parka" izgaismotās pastaigu takas atklāšana
20.00 Atpakaļceļš uz Baldones centru/Sporta kompleksu

Ieeja bez maksas.

Velobraucienam būšot iespēja izmantot arī Baldones sporta kompleksa velo nomas velosipēdus. Vairāk info pa tālr.nr.: 26335442. Velosipēdu skaits ierobežots.

Ko vēl apskatīt Baldonē, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!