Šoruden Bārtas upē notiks divas laivošanas sacensības.

Pirmās būs "Sofijas kanoe cope", kas norisināsies 20.septembrī Bārtas upē. Tā būs spiningošana no kanoe laivas. Dalībnieku skaits laivā – divi. Var piedalīties ar savu laivu, bet, ja tādas nav, organizētāji sola par to parūpēsies. Sacensību uzvarētāji tiks pie pavisam jauns makšķernieku kajaka - "Fisherman 12". 

Savukārt 4.oktobrī notiks gadskārtējais laivu pasākums "Bārtas kartupelis 2014", kas Bārtas upē notiks jau septīto gadu un pulcēs entuziastus rudenīgi krāsainam laivu braucienam, kur galvenā balva ir maiss ar kartupeļiem. Bez airēšanas sacensību dalībnieki tiek iesaistīti vēl arī erudīcijas un precizitātes pārbaudēs. Kā katru gadu ciemos brauks lieliskākais meksikāņu šefpavārs šajos platuma grādos, kurš sacensību dalībniekiem pagatavos gardu maltīti. Organizatori sola, ka nosalušie un izmirkušie varēs sildīties pirtiņā un kublā. Šoreiz kartupeļa pievienotā vērtība būs "Upeskrastos" skatāmā foto retrospekcija par plostniekiem Bārtas upē.

Abu sacensību finiša vieta ir Nīcas novada "Upeskrasti". Sacensību nolikumus un pieteikuma anketas atradīsiet www.sofijaslaivas.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!