Aizvadītajās brīvdienās durvis apmeklētājiem vēris vēl viens tūrisma un rekreācijas objekts Kārsavas novada Otrajos Mežvidos, piemājas saimniecībā "Kalniņi" – Bišu namiņš.

Otrie Mežvidi vai Mežavidu muiža ir ciems Kārsavas novada Mežvidu pagastā. Tur esošajā saimniecībā ir izbūvēta mājiņa, ko saimnieki ir nosaukuši par Bišu namiņu. Namiņā ir iekārtotas divas guļamlāvas, zem tām atrodas bišu stropi ar skrejām ārpusē. Cilvēkam un bitēm tiešas saskares nav, bet dzirdama un jūtama ir bišu zumēšana, kam piemīt nomierinošas un dziedniecikas īpašības. Papildu labsajūtu rada arī smaržas, kas rodas no medus, propolisa, ziedputekšņiem un vaska svecēm. Mājiņas apdarē ir izmantoti tikai dabiski materiāli – koks un lins, kas uzturēšanos Bišu namiņā padara vēl patīkamāku, skaidro saimniece Vaira Šicāne.

Papildus tam saimniecība piedāvā arī dažādu veidu bišu produkciju – medu, bišu maizi, skaistas un aromātiskas vaska sveces. Ģimenes ar bērniem tiek iesaistītas arī izzinošās meistarklasēs, apgūstot vaska sveču liešanas tehniku un bišu ikdienas darba ritējumu.

Kontaktinformācija: Vaira Šicāne, sicane@inbox.lv, 26317693.

Vairāk informācijas par vēl citām vietām, ko apmeklēt Kārsavas novadā, meklējiet visit.karsava.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!