Latvijas neatkarības pasludināšanas gadadienā, 18.novembrī, Carnikavā atklās garāko gājēju un velosipēdistu tiltu Latvijā, portāls "Delfi" uzzināja Carnikavas pašvaldībā.

Pār Gauju uzceltais tilts savieno Carnikavu ar Siguļiem. Tilts pār Gauju ir 220 metrus garš un četrus metrus plats, tilta balsti ir būvēti no dzelzsbetona, bet laiduma konstrukcijas – no tērauda. Tilts kopā ar pievadceļiem, kur pārvietoties velobraucējiem un gājējiem, stiepjas vairāk nekā 1 kilometra garumā un savieno Zvejnieku ielu Carnikavā un Priedīšu ielu Gaujā.

Jau ziņots, ka 2009. gadā Carnikavas novada dome lēma par tilta pār Gauju būvniecību, lai atrisinātu gadiem ieilgušo problēmu, kad Gaujas upes šķērsošanai iedzīvotāji regulāri izmanto cilvēka dzīvībai bīstamo dzelzceļa tiltu, lai nevajadzētu mērot aptuveni 13 km apkārtceļu.

Tilta tehnisko projektu izstrādāja SIA "L4 ceļu projekti", bet būvdarbus veica SIA "Tilts". Tilta kopējās izmaksas ar pievadceļu izbūvi ir 2 833 338,67 eiro. Pa jauno tiltu droši varēs pārvietoties ne tikai gājēji un velosipēdisti, bet nepieciešamības gadījumā arī operatīvie transportlīdzekļi.

Nākotnē tilts būs arī neatņemama velosipēdistu ceļa EiroVelo13 sastāvdaļa, nodrošinot vienotu velomaršrutu tīklojumu ar Rīgu, kā arī citiem Latvijas novadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!