Foto: Alise Lūse
Interesanti gan pieaugušajiem, gan arī bērniem – to pavisam noteikti var attiecināt uz Cīravas bebru taku, kura piedāvā pastaigu gar Durbes upes līkločiem apvienot ar izzinošiem un izklaidējošiem elementiem.

Maršrutu var uzsākt pie Cīravas baznīcas, kur pieejama arī autostāvvieta, sākumā sekojot norādei "Mežaparks" un tālāk – norādei "Bebru taka", Kurzemes plānošanas reģiona projekta "Dabas tūrisms visiem" vadītāja Alise Lūse pastāstīja "Tūrisma Gids".

Foto: Alise Lūse

Taka, kura atrodas Cīravas Mežaparkā, ir lokveida un tā vijas caur skaistu, jauktu koku mežu gar Durbes upes līčiem. Kopumā taka stiepjas četru kilometru garumā.

Taka sevišķi patiks bērniem, jo tajā ik pēc posma uzstādīti dažādi atrakciju elementi – trošu tiltiņš, kāpšanas sienas, šūpoles, mazi skatu tornīši, āra lasītavas, atpūtas laukumiņi, kā arī pieejamas citas aktivitātes.

Foto: Alise Lūse
Taka ir ērta un labiekārtota, lai gan nav pielāgota cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Atsevišķos posmos var nedaudz traucēt koku saknes, tāpēc takas iziešana ar bērnu ratiņiem arī varētu būt apgrūtināta. Tomēr jāizceļ, ka ir ierīkotas vairākas atpūtas vietas ar soliņiem un informācijas stendiem.
Pats Cīravas Mežaparks apmeklētājiem pieejams bez maksas visa gada garumā. Tā centrālo daļu veido septiņu hektāru liels muižas parks ar veciem kokiem un apstādījumiem. Šeit sastopama liela putnu daudzveidība – kopā novērotas 128 putnu sugas. Papildus iespējams pastaigāties arī pa Makšķernieku takām, kas ved gar Durbes upes krastu.

Sākot ar septembri apmeklētājiem būs pieejama arī jaunizveidotā Skaņā taka, kurā vienu kilometru garā posmā izvietoti Latvijā līdz šim vienīgie skaņu radoši mākslas vides objekti no metāla – "Taures svilpe", "Skanošās kastes", "Citplanētiešu kuģis", "Meža arfa" un citi.

Nākošā gada sākumā Kurzemes plānošanas reģions izdos ceļvedi, kurā tiks iekļautas vairāk nekā 50 Kurzemes un Ziemeļlietuvas dabas takas ar informāciju par taku garumu, maršrutu, pieejamību, grūtības pakāpi, marķējumu, labiekārtojumu, tuvumā esošajiem apskates objektiem un citiem faktoriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!