Naujienas novadpētniecības muzejā atvērts mūsdienīgs Dabas informācijas centrs, kurā pieejamas Latgales reģionā modernākās tehnoloģijas un interaktīvie risinājumi. Centru atklās piektdien, 19. decembrī.

To kopīgiem spēkiem izveidojusi Dabas aizsardzības pārvalde, Baltkrievijas Zinātņu akadēmijas Bioresursu institūtu, Nacionālā parka "Braslavas ezeri" administrāciju un Daugavpils novada domi Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros.
Jaunajā centrā iekārtota moderna ekspozīcija ar plašu informāciju par aizsargājamo dabas teritoriju "Augšdaugava" un "Braslavas ezeri" dabas vērtībām. Dabas informācijas centrs ir aprīkots ar Latgales reģionā modernākajām tehnoloģijām un interaktīvajiem risinājumiem.

Dabas ekspozīciju papildinās mūsdienīgi pasniegta virtuālā informācija par aizsargājamās teritorijas dabu, bagāto kultūras mantojumu, nozīmīgiem vēstures notikumiem un personībām, kas būs pieejama gan uz skārienjūtīgās projekcijas stikla sienas, 3D hologrāfiskajā kubā, grīdas projekcijā un displejā.

Muzeja apmeklētāji Dabas informācijas centrā varēs iegūt jaunas zināšanas, iepazīties ar nozīmīgām vietām un kombinēt savu ceļojumu maršrutus, kurus iespējams pārsūtīt uz elektroniskā pasta adresi. Interaktīvajā stikla sienā varēs izkrāsot Naujenes bilžu grāmatu, aplūkot Lielo Naujenes musturdeķi, salikt virtuālās puzles ar dabas un kultūras mantojuma objektu attēliem.

Interaktīvos risinājumus sagatavojusi Daugavpils novada Kultūras pārvalde un Naujenes novadpētniecības muzejs sadarbībā ar SIA "Reverie Trading Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!