Foto: Publicitātes foto

No 4. jūnija līdz 30. oktobrim Enerģētikas muzeja ekspozīcija Ķegumā būs atvērta apmeklētājiem arī svētdienās no pulksten 9 līdz 17, informē Latvenergo pārstāve Ivita Bidere.

Muzejā var uzzināt vairāk Ķeguma spēkstacijas vēsturi Eduarda Krauca fotogrāfijās un Kārļa Dumbrāja atmiņu stāstos, vērot Pļaviņu un Rīgas hidroelektrostaciju celtniecības gaitu tā laika veidotajās kinohronikās, skatīt vēsturiskās tehnoloģiskās iekārtas.

Skolēni var apgūt elektrodrošības zināšanas muzeja izglītojošajās nodarbībās. Jau sākot ar Muzeju nakts pasākuma izzinošajām un enerģiskajām aktivitātēm, muzejā īpaši gaidītas ir ģimenes – vecāki kopā ar bērniem var izzināt elektrības vēstures līkločus, izprast ne vien fizikālo parādību praktiskā pielietojuma puses, bet arī vairot interesi par elektroapgādes procesu kopumā un izjust industriālās vides klātbūtni Daugavas krastā – Ķeguma HES-2 teritorijā.

Iepazīties ar muzeju var gan individuāli, gan grupās, iepriekš piesakoties pa tālruni 65010355 vai 27897835, kā arī, sūtot pieteikumus elektroniski – muzejs@latvenergo.lv, vai mājaslapā –www.latvenergo.lv.

Organizētajām grupu ekskursijām, kurās ir vairāk nekā 10 dalībnieku, nepieciešams iepriekš atsūtīt grupas dalībnieku sarakstu.

Adrese: Enerģētikas muzeja ekspozīcija Ķegumā, Ķeguma prospektā 7/9, Ķeguma HES-2 teritorija.

Darba laiks: no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 9 līdz 17.

Muzeja apmeklējums un izglītojošās nodarbības ir bez maksas.

Atgādinām, ka šobrīd AS "Latvenergo" īsteno vērienīgu Daugavas hidroelektrostaciju kaskādes rekonstrukciju, kuras ietvaros noteikti satiksmes ierobežojumi uz Rīgas HES, Ķeguma HES un Pļaviņu HES teritorijā esošajiem autoceļiem. Aicinām autobraucējus iepazīties ar informāciju un, plānojot savu maršrutu, izvēlēties ērtāko piekļuves ceļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!