Elektrodrošības ābece, interesanti fakti par Latvenergo elektrostacijām, kā arī par Latvijas enerģētikas vēsturi - šie un vēl daudzi citi interesanti un noderīgi stāsti tiks stāstīti ikvienam Enerģētikas muzeja apmeklētājam. Ieeja muzejā ir bez maksas.

Enerģētikas muzejs piedāvā izzinošas ekskursijas un izglītojošas tematiskas nodarbības ģimenēm ar bērniem un citiem interesentiem, kas noderēs ne vien zināšanu papildināšanā, bet arī jaunu ideju un inovāciju radīšanas priekam.

Ģimenes ar bērniem, skolēnu grupas, kā arī ikvienu interesentu aicinām piedalīties "Elektrodrošības stundā", kurā varēs uzzināt par elektrodrošību un drošu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē. Bērni saņems darba burtnīcu ar noderīgu informāciju un izziņu rosinošiem uzdevumiem, kurus varēs pārskatīt kopā ar vecākiem.

Savukārt tos, kam interesē, kā tapa Latvenergo hidroelektrostacijas, muzejs aicina apmeklēt nodarbību, kurā varēs noskatīties vēsturiskus kinožurnālus no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva par AS "Latvenergo" hidroelektrostaciju - Ķeguma HES, Pļaviņu HES un Rīgas HES celtniecību, kā arī uzzināt par zaļās elektroenerģijas ražošanu mūsdienās.

Enerģētikas muzeja speciālisti piedāvā iespēju apmeklēt arī nodarbību "Fotogrāfija – dokuments vai mākslas darbs?". Tās laikā ikvienam būs iespējas iepazīties ar fotogrāfijas vēsturi Latvijā, fotogrāfiju kā dokumentu un laikmeta liecību industriālā objekta – Ķeguma spēkstacijas celtniecības atspoguļošanā. Būs iespēja aplūkot UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā iekļautās E.Krauca stikla fotoplašu kolekcijas oriģinālus un noskatīties kolekcijas fotogrāfiju izlasi videoprezentācijā. Enerģētikas muzeja piedāvājumā neiztrūkstoša arī "Elektroenerģētikas vēstures veiksmes stāsta" nodarbība, kurā ikviens tiek iepazīstināts ar Latvijas elektroenerģētikas un Latvenergo koncerna vēsturi un industriālo mantojumu, kā arī ir iespējams noskatīsies filmu – dokumentālu vēstījumu "Kā tapa Ķeguma spēkstacija. Kārļa Dumbrāja atmiņas".

Enerģētikas muzejs Ķegumā, Ķeguma prosp. 7/9, un muzeja krātuves Rīgā, Andrejostas ielā 8 līdz oktobra beigām strādās arī sestdienās - 18. un 25. oktobrī. Muzeja apmeklējums un nodarbības ir bez maksas. Nodarbības grupām (vairāk par 10 cilvēkiem) lūdzam pieteikt 3 dienas pirms plānotā apmeklējuma.

No 8.oktobra, tieši 75 dienas līdz pat Latvenergo dzimšanas dienai 22.decembrī, ikviens var piedalīties akcijā "Enerģijas medības" un apmeklēt dažādus koncerna objektus, lai redzētu un uzzinātu visu par un ap enerģiju - tās ražošanu, pārvadi, sadali, vēsturi, vides aizsardzību un efektivitāti, jo īstenībā tas nemaz nav tik vienkārši kā "nospiest slēdzi". 

Katram apskates objektam, arī Enerģētikas muzejam, ir savs īpašs žetons. Tos var arī iegūt, apmeklējot Latvenergo sociālo mediju profilus un e-latvenergo.lv. Kad savākti pieci žetoni, tie līdz 23.decembrim jāreģistrē mājaslapas 75.latvenergo.lv sadaļā "Enerģijas medības", sniedzot savu kontaktinformāciju. Akcijas beigās starp visiem dalībniekiem, kuri būs reģistrējuši iegūtos žetonus, izlozēs balvu - elektrovelosipēdu. Balvas saņemšanai būs nepieciešams uzrādīt reģistrētos žetonus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!