Ar krāšņu vakara lidojumu virs Saldus novada un balonu spīdēšanu Saldus ielās pagājušās sestdienas, 23. jūlija, vakarā veiksmīgi noslēdzās Starptautiskais gaisa balonu festivāls "Saldum – 160". Šis bija viens no pilsētas jubilejas gada centrālajiem pasākumiem, portālam "Delfi" vēsta festivāla rīkotāji.

Lai festivālu padarītu krāšņāku, tajā piedalījās septiņas gaisa balonu ekipāžas no Lietuvas, līdz ar to skatītājiem bija iespēja priecāties par teju divdesmit balonu lidojumu, bet svētdienas vakarā saldeniekus un viesus vairākās pilsētas vietās priecēja balonu spīdēšana.

Abas festivāla dienas bija labvēlīgas lidojumiem: notika visi trīs ieplānotie lidojumi – gan piektdien, gan sestdien baloni devās lidojumos no rīta un gan vakarā, priecējot skatītāju simtus. Piektdienas vakarā Saldū notika degļu parāde, par kuru priecājās arī paši festivāla dalībnieki. "Esam ļoti priecīgi par to, kā mūs uzņēma skatītāji Saldū! Arī policija nāca talkā, pieskatot, lai viss notiktu augstākajā līmenī. Tāpat esam pateicīgi festivāla rīkotājiem par labo organizāciju," pauda gaisa balona pilote Renata Narbute no Klaipēdas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!