3. Starptautiskais kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāls „Dinaburg 1812” nedēļas nogalē Daugavpils cietoksnī pulcēja lielu skaitu interesentu, jo te jau tradicionāli tika izspēlēta kauja, kurā viens otram pretī stājās Krievijas cara un Napoleona karaspēks. Divu dienu garumā notika arī citas aktivitātes, tostarp parāde, 19. gadsimta dejas, šovi un vēl daudz kas cits.

Festivāls bija veltīts kaujai starp Napoleona un Krievijas impērijas armijas vienībām 1812. gada jūlijā, kad franču karaspēks maršala Nikolā Udino vadībā uzbruka no Kalkūnu puses, un četras dienas vēl nepabeigtā Dinaburgas cietokšņa garnizons drošsirdīgi cīnījās pret milzīgo pretinieka pārsvaru: 28 000 karavīru franču pusē un ne vairāk kā 5000 cietokšņa aizsargu. Šis kaujas rekonstrukcija kļuva par svētku centrālo notikumu.

Divu dienu laikā pasākumu apmeklēja 11 tūkstoši skatītāju un ap 100 dalībnieku, pastāstīja Lolita Kozlovska, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!