Foto: LETA

No 15. augusta līdz 30. septembrim Rīgas hidroelektrostacijas (HES) ūdenskrātuvē tiks samazināts ūdenslīmenis, kas nozīmē, ka līdz Sv. Meinarda salai un Ikšķiles baznīcas drupām varēs aiziet sausām kājām, informē Ikšķiles novada tūrisma informācijas centrs, atsaucoties uz VSIA "Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi" vēstuli.

Braucot uz šo apskates objektu, gan jārēķinās ar pamatīgiem ceļu remontdarbiem pie Rīgas HES.

Foto: LETA

Sv. Meinarda sala ir unikāla, jo šī ir vieta, kur uzcelta pirmā mūra baznīca Latvijā. To izdarīja bīskapa Meinarda vadībā, tāpēc viņa vārdā tagad nosaukta nelielā saliņa. No kristietības pirmsākumiem un pirmās baznīcas ir saglabājušās drupas, kas pēc Rīgas HES izbūves atrodas uz salas Daugavas vidū. Kādreiz baznīca atradās uz sauszemes, par ko vēl tagad liecina nesatrūdējušie koku celmi gar ceļa malām, ko var labi redzēt, ja ūdens līmenis hidroelektrostacijā tiek pazemināts un līdz salai var aiziet sausām kājām.

Foto: LETA

Pašlaik šo iespēju izmanto gan vietējie, gan tūristi, turklāt, kā liecina "Delfi" novērojumi, daudzi pamanījušies arī saķert brangu vēžu lomu, paceļot mitrās aļģes un ūdenszāles un vienkārši salasot vēžus kulītēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!