Foto: Publicitātes foto

Līgatnes "Upmaļos" pēdējās siltajās šī gada dienās tika aizvadītas dubļainākajās komandu piedzīvojumu sacensības "Dublis". Šogad kopā 35 komandas piecu cilvēku sastāvā devās caur dubļu šķēršļu trasi, veicot 15 komandu saliedējošus uzdevumus. Par interesantākajiem uzdevumiem dalībnieki atzina dubļu dambreti, lietus mežu un piedzīvojumu organizācijas "Lūzumpunkts" veidoto laivu uzdevumu, pastāstīja viena no pasākuma organizatorēm Līva Liepkalne.

Šī gada jaunums bijusi nominācija "Dubļainākā komanda", ko noteica nosverot komandu pirms starta un finišā, uzvaru gūstot komanda, kura trases laikā uzņēmusi visvairāk dubļu. Laurus plūca komanda "Mācību pārzine Viola Beilija", kuri savāca teju 90 kilogramus dubļu, izpildot arī papildu nosacījumu – startā iegūto jēlo olu neskartu nogādāt finišā.

Foto: Publicitātes foto

Arī šogad dalībnieki centušies tērpu izvēlē. Trasē varēja manīt gan čiekurus, gan dažādus zvērus, supervaroņus un pat bēriniekus, kuri trasi veica, nesot līdzi miniatūras zārku, apgalvojot, ka izvada vasaru. Tieši tāpēc komanda "Vasaras izvadītāji" saņēma nomināciju "Atraktīvākā komanda". Kā jau citās organizācijas "Jaunie Vanagi" sacensībās, arī šajās par galveno balvu tiek uzskatīts Draudzīgākās komandas ceļojošais kauss, kas devās pie komandas "Hlabam!". Tomēr, ātrākie un veiklākie bija un 1.vietu ieguva komanda "Tims Mints un muskatieri", 2.vietu ieguva komanda "dEži", bet 3.vietā ierindojās "Smilšu eži".

Festivāla gaisotni pēc trases radīja grupas "Duets Sandra", "2tie", "the Panckas", "Pūķa gars" un pašus izturīgākos sestdienas naktī izklaidēja "Jūdas Graši".

Nav noslēpums, ka šī bija tikai iesildīšanās vēl grandiozākam pasākumam, kas tiks rīkots sacensību "Dublis" divdesmitajā gadā nākamgad.

Bērnu un jauniešu organizācija "Jaunie Vanagi" darbojas jau kopš 1992. gada. Organizācijas pamatvērtība ir radošu ideju realizācija dzīvē, bet galvenās darbības jomas ir aktivitātes dabā un neformālā izglītība - semināri, apmācības un starpvalstu sadraudzības braucieni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!