Jautājums: Sveiki, radās jautājums – kāda burvestība tiek izmantota noberot uz ārdurvju paklājiņa sīknaudu, katru reizi trīs monētas. Šis "rituāls" jau atkārtojas ceturto reizi. Pirmās divas reizes domājām, ka kādam no mājiniekiem izkritusi naudiņa, ielikām kabatā. Trešā reizē jau nojautām ko nelāgu, tāpēc izmetām miskastē, bet nu jau paliek pa traku, pienāca arī ceturtā reize – šoreiz aizslaucījām sīknaudu ar slotu prom – lejā pa trepēm...

Kādu ļaunumu kāds vēlas mums nodarīt? Patiesībā pat nesaprotam, kāpēc, jo dzīvoklī dzīvo pensionāri, kas netrokšņo, ar kaimiņiem nekonfliktē... Iespējams tik, ka apakšējā dzīvokļa iemītniekiem nepatīk, ka pēcpusdienās pa viņu "galvām" paskraida trīsgadīgs bērns...?

Paldies, gaidu atbildi.

Atbild reiki meistare, psiholoģe Nora Kalnmale, "Saules tempļa" skolotāja (pieteikšanās uz vizīti Rīgā notiek pa tel. 26115531 vai e-pastu saulestemplis@inbox.lv):

Sveiki!

Varbūt šīm darbībām ir maģisks raksturs, varbūt tā ir psiholoģiskā terora tehnika, kuras mērķis ir Jūs satraukt un likt domāt, ka ir kas saburts vai nodarīts pāri, kaut gan patiesībā nekāds maģijas rituāls nav veikts. Ja Jūs par to domājiet un esat satraukti, - rezultāts panākts, sirdsmiers atņemts.

Sirds nemiers paņem daudz mūsu enerģijas un dzīvesprieka. Iespējams, ka bērna paskraidīšana ir bijis pietiekami liels iemesls, lai kaimiņus pamudinātu uz attiecīgām darbībām. Caur šīm darbībām viņi izsaka savu neapmierinātību, kuru nav spējīgi izteikt tieši. Tā vietā, lai izrunātu lietas būtību, atrastu situācijai pieņemamu risinājumu, viņi ķeras klāt šāda tipa metodēm. Tas, ka vienmēr ir nobērtas trīs monētiņas, ne vairāk un ne mazāk, liecina, ka tomēr pie tām darbībām ir vairāk piedomāts, lai atstātu iespaidu un panāktu rezultātu.

Kas tad ir maģija? Tās ir mūsu pašu domas, savukārt domas ir enerģija. Iespējams, ka ne tikai izbērti santīmi, bet, lai atņemtu Jums sirds mieru, santīmos "ielikti" kādi ļauni vēlējumi. Sīknaudu izmanto tad, kad otram vēl piedzīvot lielu nabadzību un postu, sīknauda ir kā simbols un norādījums šim mērķim, lai dzīve pārvēršas par nabadzības ieleju, kurā skaiti tikai dažas monētas un nezini kā savilkt galus kopā.

Skaitlis trīs ir sakrāls skaitlis, tas simbolizē trīs principus, kas uztur un nodrošina dinamiku pasaulē - Brahma - radošais aspekts, Višņu - uzturošais aspekts, Šiva - vecā iznīcināšanas aspekts, kad šie aspekti ir līdzsvarā, tad pastāv mūsu dzīvē normāla dinamika, ja kāds aspekts kļūst dominējošs, līdzsvars tiek izjaukts. Ja kaimiņi kaut ko zina par šiem trīs principiem un darbības veikuši ar konkrētu mērķi, norāda uz to, ka viņi vēlas izjaukt dinamiku un līdzsvaru Jūsu dzīvē attiecībās ar naudu, vēlot Jums pēkšņas finansiālas grūtības. Šādā veidā viņi mēģina atriebties par bērna aktivitātēm, cenšas "iegriezt", lai dzīvei piedotu melnākas krāsas.

Pats labākais ir nelikties ne zinis par šīm monētām, pasmaidīt, tad tas nenostrādās ne kā psiholoģiskā terora metode, ne kā maģijas rituāls un, ja santīmi traucē un nobērti tieši ceļā uz dzīvokli, tad pareizi darīts, tos aizslaukot ar slotu un labi tālu prom! Un nevajag to visu uzņemt pārāk nopietni, viņi grib pretējo, bet neļaujiet piepildīties viņu ilgām... Lai izdodas par to visu pasmieties un turpiniet ar vēl lielāku prieku sirdī pieskatīt mazo ķiparu!!!

Ar cieņu,

psiholoģe Nora Kalnmale.

Lasītāju ievērībai: Lai saņemtu speciālista e-konsultāciju, lūdzu, nosūti savu jautājumu uz e-pasta adresi: sieviete@delfi.lv. Redakcija patur tiesības rediģēt teksta garumu un pareizrakstību, kā arī saglabāt vēstules autora anonimitāti. Šiem ieteikumiem ir tikai izglītojošs nolūks, un tie nevar aizstāt speciālista konsultāciju klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!