Foto: Publicitātes foto

Sestdien notika Carnikavas XV Nēģu svētki, kuros ar devīzi "mmm... māksla dzīvot!" novadniekiem un viesiem trīs "ostās" tika piedāvāti dažādi gastronomiski, sportiski un muzikāli pārsteigumi, informē Carnikavas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Cerbule.

Svētku laikā 400 litru ietilpīgā katlā tika vārīta nēģu zupa, bet nēģu kulinārijas meistarklasē savas receptes piedāvāja "Muusu" restorāna šefpavārs Kaspars Jansons un Igaunijas prezidenta šefpavārs Taigo Lepiks.

Kluba "Partizāņu Ugunskurs" sportisti Gaujas ūdeņos pirmo reizi demonstrēja akrobātu šovu, pēc tā norisinājās tradicionālā laivu parāde, Nēģu karaļa sagaidīšana, svētku gājiens un svinīgā atklāšana, informēja Cerbule.

Šogad Nēģu svētki notika jau 15. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!