Svētdienas vakarā Ķemeru tīrelī bijis iespaidīgs saulriets – rietot saule pēkšņi izlīda no mākoņu apakšas. "Pāris sekundēs debesis burtiski sāka "degt"," novēroja fotogrāfs Artis Veigurs. Viņam izdevies gleznaino skatu purvā arī iemūžināt skaistās fotogrāfijās.

Ķemeru nacionālais parks ir neskaitāmu dabas bagātību krātuve un īpaša vieta gan Latvijas gan visas Eiropas mērogā. Ne velti šis ir viens no apmeklētākajiem objektiem Latvijā. Lai arī netrūkst skaistu pastaigu vietu ikvienā parka daļā, iecienītākā ir tīreļa taka purvā.

Lai tur nokļūtu, jābrauc pa Ventspils šoseju līdz Ķemeru pagriezienam, tad jānogriežas gar Fazānu kapiem un jāpabrauc vēl pāris kilometri pa zemes ceļu. Tur būs stāvlaukums, kur atstāt automašīnu vai velosipēdu, bet tālāk ērtāk doties kājām.

Pa taku cauri priežu mežmalai jādodas, sekojot norādēm. Tā aizvedīs sūnu, purva priedīšu, akaču, tumšu ezeriņu un vaivariņu smaržu valstībā.

Purvā izbūvēta koka dēļu laipa, kas veidota divos lokos – mazais aplis ir 1,4 kilometrus garš, bet lielais – 3,4 kilometrus. Ejot pa lielo loku, varēsiet uzkāpt arī skatu tornī un pavērot purva valstības mieru no augšas.

Vairāk par pastaigu un pārgājienu takām Jūrmalā lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!