Pagājušajā nedēļā Mazsalacā notika svētku pasākums – pasaka "Sveču mežs Skaņajā kalnā", kur iemirdzējās tūkstošiem svecīšu liesmiņu, portālu "Turismagids" informēja Mazsalacas novada pašvaldības pārstāve Anete Gluha.

Apmeklētāji varēja izbaudīt pastaigu, iedegt sveču ornamentus un sajust svētku noskaņu dziesmās un dejās.

Pasākumā "Sveču mežs Skaņajā kalnā" piedalījās arī mūziķi, par siltu ēdienu un labu noskaņojumu parūpējās "Īstā Latvju saimniece" Ilze Briede, amatnieki un vēl citi saimnieki ar dažādiem lauku labumiem.

Skaņākalna dabas parks atrodas Salacas ielejā ar smilšakmens atsegumiem un daudzām alām tās krastos. Aptuveni trīs kilometru garumā gar Salacas upi atrodas vairāki neparasti dabas objekti: Vilkaču priede, Velnakmens, Eņģeļu ala, Sapņu trepes, Velna ala, Skābumbaļļa, Rūķu taka, Neļķu klintis, Velna kancele, Skaņaiskalns.

Skaņaiskalns ir viena no Latvijas dabas savdabīgām ikonām – 20 metrus augstā un 90 metrus garā sarkanā smilšakmens klints ir vizuāli iespaidīga un nedaudz ieliekta, kas savukārt veido unikālu akustisko efektu. Proti, paraboliski izliektā klints spēj lieliski atskaņot skaņu, un no labā krasta vērojams atbalss efekts – runātāja balss atbalsojas nevis pašam runātājam, bet gan klausītājam, kas atrodas dažus desmitus metru nost. Tā ir vienīgā iespējamā šāda veida atbalss Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!