Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Lai pabaudītu brīnumainus skatus, rīdziniekiem un pilsētas viesiem nav nemaz nekur tālu jādodas, pietiek arī ar pastaigu saulrietā un pilsēta iegūst pavisam citu veidolu. To pierādījis arī fotogrāfs Kārlis Dambrāns. Ko tad aplūkot, izejot vakara pastaigā? Ideju ir daudz!

Rīga var lepoties ar skaistu bulvāru joslu, kuras centrā izlocījies pilsētas kanāls ar apstādījumiem. Tur var meklēt gan retus kokus, gan interesantu stāstu apdvestus pieminekļus. Lūk, ideja pastaigai pa Bastejkalnu!

Tāpat aizsoļot var līdz Līvu laukumam. Lai arī, staigājot pa Vecrīgu, var šķist, ka mājīgais un gaismas pielietais Līvu laukums te atradies jau kopš senseniem laikiem, patiesībā tas ir jaunākais vecpilsētas laukums un līdz pat Otrajam pasaules karam tur bija tumšu ieliņu mudžeklis, līdzīgi kā citviet Vecrīgā.

Tikpat labi vari doties garākā pastaigā pa krastmalu vai saulrieta gaismā lūkoties arī uz ēkām, kas glabā dažādus stāstus. No sarkaniem ķieģeļiem celtā Rīgas Svētā Jāņa evaņģēliski luteriskā baznīca, neatņemamā Rīgas unikālā silueta sastāvdaļa Doma baznīca, Melngalvju nams, Pulvertornis un daudzas citas ēkas, kas satupušas pilsētas centrā un jau gadu gadiem gaida, kad tu tās aplūkosi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!