Foto: Aivis Saulītis
Klusa, mierīga vieta pārsteidzoši tuvu ceļam, kur vienkārši būt dabā un nesteidzoties gūt laiku sev – tā par pastaigu pa Teirumnīku purva taku saka Aivis Saulītis, kurš nesen tur pabijis un iemūžinājis redzēto skaistos foto.

Teirumnīku purvā, kas atrodas starp Lubānu un Orenīšu dīķiem, atrodama ap 800 metru gara laipa. Te gan jāpiebilst, ka purva laipu taka nav lokveida – tas nozīmē, ka gājiena sākumpunktā var atgriezties, ejot atpakaļ pa laipu vai arī pa meža ceļu, kas met loku gar purva malu. Dodoties šajā pastaigā, var iepazīties ar purva ainavu, Teirumnīku ezeru un purva augu valsti.

Purva takas atrašana nesagādā nekādas grūtības, jo īpaši tad, ja turp dodas ar navigācijas palīdzību. Nonākot pie pagrieziena uz Teirumnīku purva taku, jāmēro vēl pārsimts metrus pa grants ceļu, līdz acīm paveras ērta bezmaksas stāvvieta ar lapeni un labierīcībām, bet turpat atrodams arī takas sākums.

Foto: Aivis Saulītis
"Terumnīku purva takā mani pārsteidza taureņi. Tie viscaur lidoja un drosmīgi sēdās uz rokām, bikšu galiem, fotokameras objektīva. Patīkami pārsteidza trīs atpūtas vietas ar soliņiem, kas ierīkotas pie paša ezera ūdens uz purva virsmas," iespaidos dalās Saulītis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!