Foto: PantherMedia/Scanpix
Sestdien, 5.septembrī, Cēsu pilsētas stadionā bērnu zinātnes centrs "Z(in)oo" organizē otro vislatvijas Kosmosa festivālu. Apmeklētāji varēs izmēģināt kosmiskas atrakcijas, piedalīties radošās nodarbībās un baudīt dažādus pārsteigumus uz skatuves.

Jau otri reizi Cēsīs tiek organizēts kosmosa festivāls ģimenēm. Tā mērķis ir veicināt bērnu un sabiedrības interesi par kosmosa izpēti un ar to saistītajām zinātnēm. Festivāla apmeklētājiem būs iespēja izjust bezsvara stāvokli "Kosmiskajās šūpolēs", "Kosmonautu trenažieris" iegriezīs visos iespējamos virzienos, bet "Bezsvara batutā" būs jāpārvar augstuma un kritiena bailes.

Paralēli atrakcijām būs pieejamas radošās nodarbības – apmeklētāji varēs izgatavot ūdens un gaisa raķetes, pārbaudīt savu gatavību kļūt par kosmonautu, piedalīties Mēness robotu sacensībās, ceļot kosmosā ar 3D brillēm, veikt virtuālu lidojumu ar kvadrakopteri virs festivāla norises vietas un Cēsīm. Visiem apmeklētājiem būs iespēja iepazīties ar vairākiem "Z(in)oo" eksponātiem.

Uz festivāla skatuves sagatavota plaša pārsteigumu programma. Visas dienas garumā apmeklētājus priecēs Iluzionists Valdemārs Weiss un "Zili Brīnumi" ekperimentu šovs. Pulksten 15 uzstāsies Māra un Juris no grupas "Astro'n'out". Gaidāmi arī citi pārsteigumi!

Pasākuma galvenais notikums būs Kosmosa sacensības, kurās vairāku uzņēmumu komandas izgatavos pašas savu kosmisko zondi. Komandām būs jāplāno zondes uzbūve no pieejamiem materiāliem, lai sasniegtu maksimālu augstumu, bet tajā pašā laikā nodrošinātu maksimāli ātru zondes atrašanu. Ap pulksten 14 no Cēsu stadiona vienlaicīgi tiks palaistas vismaz piecas zondes, un pēc tam komandas ar līdzjutējiem dosies zondes glābšanas operācijā. Glābšanas operācijām varēs sekot arī festivāla apmeklētāji.

Papildu informācija par pasākumu un pieteikšanos sacensībām: www.zinoo.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!