Sākoties aktīvai tūrisma sezonai, Smiltenes novadā aicina izbaudīt jaunu velomaršrutu "Izriteņo Dienvidkalni". Tas ir 40 kilometrus garš, apļveida velomaršruts, kas ved pa Launkalnes kalnaino apvidu.

Velomaršruts ir piemērots braukšanai laikā no maija līdz oktobrim. Tas ved gan pa asfalta, gan grants seguma ceļiem ar mazu satiksmes intensitāti, pastāstīja Lelde Sprancmane, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centra vadītāja vietniece.

Maršruts ir īpašs ar daudzajiem mazajiem pakalniem, skaisto reljefu un dabas biotopu daudzveidību tā laikā. Tas ved gar interesantiem Smiltenes novada tūrisma apskates objektiem – Cērtenes pilskalnu, Launkalnes muižu, mūra tiltu pār Ruņģupi Launkalnē, mini zoo "Ezerlejas", atpūtas kompleksu "Silmači", senlietu privātkolekciju un Kleperu osi lauku mājā "Lejas Kleperi", Raibo stabu, Mežoles liegumu, Kapusilu un Vecsautiņu avotiem.

Šo maršrutu var mērot arī divu dienu laikā, jo vidusdaļā tas ved gar kempingu "Ezerlejas" un atpūtas kompleksu "Silmači", kur ir iespējams pārnakšņot un uzņemt spēkus nākamajai dienai. Kempingā "Ezerlejas" ir iespēja aplūkot mini zoo, makšķerēt, peldēties, iegādāties saimniecībā ražotu kosmētiku un suvenīrus. Atpūtas komplekss "Silmači" piedāvā plašus sporta un atpūtas laukumus, dažādas ūdens atrakcijas, kā arī velosipēdu nomu.

Brauciena laikā ir jāvadās pēc marķējuma dabā – zilas velo maršruta zīmes ar numuru 140 un virziena rādītāju (izvietotas pirms pagriezieniem).

Velomaršruta kartes ir pieejamas Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrā, Dārza ielā 3, Smiltenē, kā arī Smiltenes novada tūrisma mājaslapā visit.smiltene.lv, kur ir pieejama drukātā karte un GPS fails lejupielādei. Skatīt šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!