No 6. līdz 8. februārim Jelgavā, Pasta salā, norisināsies 17. Starptautiskais Ledus skulptūru festivāls.

Šogad 30 mākslinieki veido ledus skulptūras par tēmu "Ledus pasaka". Pirmdien, 2. februārī, tika izveidotas solo skulptūras, savukārt no otrdienas, 3. februāra, līdz pat šodienai, mākslinieki 15 ledus blokus pārvērš vienā veselumā. Gatavo veikumu ikviens aicināt novērtēt sākot no 6. februāra līdz pat 8. februārim, aicina pasākuma organizatori.

Festivālā ik vakaru varēšot arī izbaudīt dzīvo mūziku un muzikālas gaismas spēles.

Tāpat līdztekus skulptūru aplūkošanai tiek piedāvāta plaša kultūras un izklaides programma visai ģimenei. Neesot aizmirsts arī par ģimenēm un pašiem mazākajiem festivāla apmeklētājiem, sestdien un svētdien visas dienas garumā Ledus pasaku zemi pieskandinās rotaļas un muzikālas izrādes kopā ar iemīļotiem tēliem - "Ledus valstības noslēpumi" un "Sniegotā diena Disnejlendā" kopā ar Kašeru. Savukārt sasildīties ar karstiem dzērieniem festivāla apmeklētāji būs iespējams, speciāli šim nolūkam, izveidotajā "Koskenkorva" ledus bārā. Mūzikas un deju ritma baudītājus iepriecinās Latvijā un kaimiņzemēs iemīļoti skatuves mākslinieki kā etno perkusionists Nils Īle, bungu un dūdu grupa "Auļi", Lauris Reiniks, Samanta Tīna, Jurga (Lietuva), ansamblis "Jonis" (Lietuva). 

Tie, kuriem interesē, kā top ledus skulptūras, varēs noskatītes ledus skulptūru veidošanas paraugdemonstrējumos, kuru laikā, ikviens apmeklētājs varēs vērot, kā ledus bloks tēlnieka rokās pārvēršas par mākslas objektu.

Pasta sala apmeklētājiem 6. februārī būs atvērts no pulksten 18.00 līdz 23.00, savukārt 7. un 8. februārī no pulksten 10.00 līdz 23.00. Katru vakaru līdz ar tumsas iestāšanos apmeklētājiem būs iespēja novērtēt maģisko gaismu un mūzikas saspēli, izceļot ledus skulptūru un salas skaistumu. Vien jāpiemin, ka biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā www.bilesuparadize.lv, kā arī katra iegādātā biļete ir dienas biļete, kas nodrošina atkārtotu festivāla teritorijas apmeklēšanu visu dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!