Sestdien Lielupē pie Jelgavas notiks Eiropas lielākā piena paku peldlīdzekļu parāde jeb 12. Baltais Piena paku laivu regate. Šogad 12. Baltais Piena paku laivu regate solās būt īpaši spraiga, jo savu dalību ir pieteikušas 40 komandas.

Uz starta līnijas stāsies gan komandas, kas kuģus būvējušas pirmo reizi, gan arī tādas, kurām jau ir deviņu gadu pieredze. 

Organizatori aicina skatītājus ierasties Jelgavā, gājēju Promenādē, no plkst.14.45, kad varēšot vērot visu komandu prezentācijas un priekšnesumus, kā arī Lielupes krastā uzzināt ko vairāk par piena paku laivu būvniecības inženiertehniskajiem risinājumiem. Plkst. 16.00 Baltais Piena paku regates dalībnieki dosies trijos parādes braucienos un ātrumsacensībās līdz Lielupes tiltam.
Pasākuma laikā būs arī dažādas aktivitātes un izklaides skatītājiem. Vakara noslēgumā, kad kuģi būs pietauvoti krastā, no plkst. 19.00 visi tiks aicināti uz Uzvaras parku, lai uzzinātu, kurai komandai žūrijas komisija piešķirs godalgotas vietas septiņās dažādās nominācijās – Oriģinālākā laiva, Visatraktīvākā komanda, Saldais krējums, Ātrākā laiva, Treknākais piena plosts, Inovatīvākā laiva vai "Pilnīgs sviests". Pēc apbalvošanas - jautras dejas ar regates dalībniekiem un grupām "PER", "Linga" un "Colt". 

Apmeklētāju ērtībām, regates laikā tiks organizēta automašīnu stāvvieta pļavā pretī Jelgavas pilij. Transporta kustības karte www.jelgava.lv 

Festivālu organizē Jelgavas pilsētas dome un pašvaldības iestāde "Kultūra" sadarbībā ar atbalstītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!