Foto: Publicitātes foto

Muzeju naktī, 21. maijā, Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis aicina apmeklētājus atvērt virtuālas durvis tūrismam un papildus torņa apmeklējumam iepazīt tūrisma piedāvājumu Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā. Muzeju nakts laikā būs iespējams apmeklēt torņa interaktīvās ekspozīcijas un skatu laukumu bezmaksas, kā arī vērot projekciju uz torņa sienas "Atver durvis tūrismam" un rast iedvesmu vasaras ceļojumam pa tuvējo apkārtni, informē Jelgavas reģionālais tūrisma centrs.

Šogad Muzeju nakts apmeklētāji 21. maijā no pulksten 19 līdz 1 naktī varēs apskatīt Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa ekspozīcijas un skatu laukumu bez maksas. Tornī būs atvērtas trīs interaktīvās ekspozīcijas, kur, aktīvi darbojoties, var izzināt Latvijas valsts prezidentu dzīvesstāstus, Jelgavas simbolus, nozīmīgākos vēstures notikumus Jelgavā, kā arī Zemgales tautastērpa rakstus. Savukārt skatu laukumā varēs vērot naksnīgo Jelgavu no 37 metru augstuma.

Foto: Publicitātes foto

Torņa pagalmā no pulksten 21 līdz 1 naktī uz torņa sienas tiks virtuāli atvērtas durvis tūrismam un varēs ieskatīties, kas slēpjas aiz Jelgavas, Jelgavas novada un Ozolnieku novada tūrisma objektu durvīm, kā arī fotogrāfijās atskatīties uz krāšņajiem pasākumiem un festivāliem Jelgavā.

Interesentiem torņa konferenču zālē un skatu laukumā pasākuma laikā būs iespējams vērot video materiālus par tūrisma iespējām Jelgavā, Jelgavas novadā un Ozolnieku novadā.

Muzeju naktī Jelgavā apmeklētājus gaidīs arī Ģederta Eliasa Jelgavas Vēstures un mākslas muzejs, Ādolfa Alunāna memoriālais muzejs, kas rīkos nakts orientēšanās sacensības, Jelgavas pils muzejs, Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Jelgavas ekspozīcija, Jelgavas Zinātniskā bibliotēka, tirdzniecības centrs "Kanclera nams", mākslas studija "Mansards", kā arī "Zvaigzne ABC" grāmatnīca.

Par aktuālo muzeju nakts programmu Jelgavā uzzināsiet mājaslapā www.visit.jelgava.lv vai Jelgavas reģionālajā tūrisma centrā pa tālruni 63005447.

Ar visu plašo šī gada Muzeju nakts programmu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!