Foto: Shutterstock

Jūrmalas brīvdabas muzeja apmeklētāji ikdienā var iepazīties ar jūrmalnieku senākās pamatnodarbes – zvejniecības – vēsturi. Arī šogad muzejā tiks rīkotas Zivju ceturtdienas, kur ikviens varēs uzzināt vairāk par zveju un zivju pagatavošanu.

Pateicoties Jūrmalas brīvdabas muzeja apmeklētāju atsaucībai, arī šovasar notiks pasākumu cikls "Ceturtdiena – zivju diena". Jūlija un augusta mēnesī katru ceturtdienu no pulksten 12 līdz 15 ikvienam interesentam būs iespēja vērot zivju kūpināšanas amata izglītojošu demonstrējumu, iesaistīties sagatavošanas procesā un karsti kūpinātu zivju baudīšanā, teikts Jūrmalas tūrisma mājaslapā "VisitJurmala".

Pasākuma viesi varēs iepazīties arī ar zvejniecību saistītu amatu paraugdemonstrējumiem un izmēģināt savu roku veiklību tīklu lāpīšanā, jūrnieku mezglu siešanā un virvju vīšanā. Jaunākie apmeklētāji varēšot uzzināt un apgūt seno zvejnieku bērniem raksturīgās rotaļas un spēles.

Darbosies kūpinātu zivju tirgotava.

Pirmā Zivju ceturtdiena Jūrmalas brīvdabas muzejā,Tīklu ielā 1a, Lielupē, notiks jau 6.jūlijā un pasākumu cikls turpināsies līdz pat 31.augustam, no pulksten 12 līdz 15.

Ieejas maksa – 1 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!