Foto: Publicitātes foto
Latvijas mūzikas leģendai Žoržam Siksnam Jelgavas puse ir īpaša – šeit tuvumā ir viņa dzimtā Tērvete, te viņš ir skolojies un bijis arī par skolotāju un vadītāju Jelgavas "Tirkīza Zilajam Zemes" korim "Koru Karu" otrajā sezonā. Jelgava, Zemgales sirds, ir lieliska vieta brīvdienām ģimenes lokā: tuvu Rīgai un daudz atpūtas iespēju.

Kā pirmo apskates objektu Jelgavā Žoržs Siksna min Jelgavas pili, vienu no galvenajiem pilsētas lepnumiem, ko 18. gadsimtā projektējis itāļu arhitekts Frančesko Bartolomeo Rastrelli. Šī ir lielākā baroka laika celtne Baltijā. Kopš 1963. gada Jelgavas pils telpās atrodas Latvijas Lauksaimniecības Universitāte. Pils telpās ir  iespējams apskatīt Kurzemes hercogu kapenes un, iespējams, pat satikt tur mītošo Balto dāmu.

Viens no jaunumiem Jelgavas tūrisma objektu vidū ir Žorža Siksnas ieteiktais Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornis, kas nesen ticis atjaunots. No 9. stāva skatu laukuma paveras elpu aizraujošs skats pār pilsētu, ko var nesteidzīgi baudīt arī turpat esošajā franču restorānā "La Tour de Marie".

Žoržs Siksna aicina doties arī uz Jelgavas Starptautisko Smilšu skulptūru festivālu, kas norisināsies nu jau septīto reizi. No 11. - 14. jūnijam Jelgavas Uzvaras parkā būs iespējams sekot līdzi smilšu skulptūru tapšanas procesam un mākslinieku darbam. Savukārt 15. un 16. jūnijā festivāla ietvaros visas dienas garumā norisināsies dažādas aktivitātes, koncerti un uzvedumi visai ģimenei.

Jelgavā ir iespējams izbaudīt arī dažādus aktīvās atpūtas veidus. Viens no lieliskākajiem vasaras priekiem ir atpūta uz ūdens. Tieši tādēļ nepalaidiet garām iespēju Jelgavas Jahtklubā iznomāt jahtu, motorlaivu, ūdens velosipēdu vai laivu. Adrenalīna meklētājiem sporta un atpūtas komplekss "Rullītis" piedāvā arī citus aktīvās atpūtas veidus - izbraucienu kartinga trasē vai "kariņa" uzspēlēšanu peintbola laukumā. Bērni noteikti būs sajūsmā par izpriecu un atrakciju parka "Bossiks" apmeklējumu. Ideāla vieta, kur ir ļauts "izdauzīties" un nesaņemt par to rājienu.

Ja esat nokļuvuši Jelgavas pusē, kā lielisku ideju ģimenes brīvdienām Žoržs Siksna iesaka arī izbraucienu pa tuvējām Mežotnes un Rundāles pilīm.

Mežotnes pils māksliniekam ir "iekritusi" dziļi sirdī - tā ir ļoti skaista vieta, kur viņš pats ir arī uzstājies. Pils aizsākumi meklējami jau tālajā 18. gadsimtā, kad 1797. gadā tika uzsākta tās celtniecība pēc itāļu arhitekta Džakomo Kvarengi izstrādāta projekta. Otrā Pasaules kara laikā daļa no pils tikusi sagrauta, tomēr pēc renovācijas darbiem, kas tika uzsākti 1958. gadā un pabeigti 2001. gadā, Mežotnes pils atguva savu agrāko skaistumu un eleganci. Šobrīd ikvienam ir iespēja pavadīt skaistas brīvdienas Mežotnes pilī, nakšņojot tur esošajā viesnīcā un baudot romantiku pils restorānā, krodziņā "Ceļotājs" un apkārtējā parka teritorijā.

Turpat, pāris kilometru attālumā, atrodas Latvijas slavenākā un skaistākā baroka pērle - Rundāles pils, ko varētu saukt par Latvijas Versaļu. Itāļu arhitekta Frančesko Bartolomeo Rastrelli 18. gadsimtā projektētā pils ar tās parku joprojām ir viens no skaistākajiem un populārākajiem tūristu galamērķiem Latvijā. Pils ir apvīta ar neskaitāmām leģendām un runājot, ka tur mītot vairāki spoki un Melnā dāma. Atklājiet Rundāles skaistumu un mistikas auru no jauna arī šajā vasarā un nepalaidiet garām rožu dārza ziedēšanas kulmināciju!

Aktīvāku atpūtu var baudīt arī Žorža Siksnas mīļajā un dzimtajā Tērvetes pusē -
Tērvetes dabas parkā
. Šī ir lieliski piemērota vieta atpūtai ģimenes lokā. Bērnus priecēs Rūķīšu mežs, atrakciju laukums "Lutauša pļava" un Pasaku mežs ar tajos izvietotajām koka skulptūrām, kas atveido dažādus tēlus no Annas Brigaderes lugām. Pieaugušajiem šī būs lieliska iespēja atgriezties bērnībā un priecāties kopā ar parka jaunākajiem apmeklētājiem. Pusdienas var ieturēt vietējās kafejnīcās "Mammadaba" un "Lutauša galds", kā arī "Bodītē" rūķu sētā, vai vienkārši baudīt savas līdzpaņemtās pusdienu sviestmaizes kādā no parkā iekārotajām atpūtas vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!