Nedēļas nogalē 20. un 21. augustā nu jau trīspadsmito gadu Tērvete aicina uz Zemgaļu svētkiem, kas ir guvuši lielu atzinību Latvijas iedzīvotāju un kaimiņvalstu vēstures interesentu vidū. Šogad svētki norisināsies 12. gadsimta Tērvetes koka pils pagalmā un līdzās esošajā estrādē.

Šī gada svētku tēma ir seno rotu un apģērbu izgatavošanas un nēsāšanas tradīcijas Baltijā dzelzs laikmetā. Svētkos akcents tikšot likts uz zemgaļu dzīvesveida popularizēšanu senatnē no 9. līdz 13. gadsimtam.

Zemgaļu svētki iesāksies ar gājienu no Tērvetes pils uz estrādi, kurā pulksten 13 norisināsies svētku atklāšana, bet 13.30 Latvijas dziesminieku koncertprogramma "Tēva dubļi sidraboti", kur piedalās Valdis Atāls, Uldis Kākulis, EgA , Dinārs Gulbis u.c. Ieeja – bez maksas. Vakarā estrādē notiks zaļumballe.

Savukārt blakus esošajā Tērvetes pils pagalmā grupēsies pašmāju un viesu senlaicīgas teltis cīnītājiem un amatniekiem. Te tiks demonstrēts 9. - 13. gadsimta dzīvesveids, apmeklētājiem rādot amatu prasmes. Skatītāji varēs mācīties gatavot celma bungas, vēstures un eksperimentālās arheoloģijas kopa "Senzeme" iepazīstinās ar seno apģērbu un rotu izgatavošanu un nēsāšanas tradīcijām, kā arī piedāvās apmeklētājiem greznoties senajos tērpos. Sestdien pulksten 13.30 uzstāsies folkloras kopas "Laiva" un "Ceļteka", bet 16.30 – bungu grupas koncerts.

Sestdien norisināsies baltu maztautu un Livonijas bruņinieku turnīrs, bet svētdien – uzbrukums Tērvetes koka pilij.

Apmeklētājiem būs iespēja izmēģināt šaušanu ar loku un piedalīties viduslaiku spēlēs, bērniem - īpašas nodarbes.

Ieejas maksa, kurā iekļauta 12. gadsimta Tērvetes koka pils apskate, pieaugušajiem 5 eiro, skolēniem 3 eiro.

Tāpat arī gardas un skaistas lietas varēs iegādāties Zemgaļu tirgū, uz kuru pieteikušies vairāk nekā 40 tirgotāji. Tas norisināsies abas svētku dienas no pulksten 11 pļavā pirms Tērvetes pilskalna.

Svētku programma: www.lielkenins.lv

Svētkus organizē biedrība "Latviešu karavīrs" sadarbībā ar Tērvetes novada domi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!