"Ķemeru tīrelī arī iestājusies ziema," raksta fotogrāfs Artis Veigurs, kas decembra beigās gleznainos attēlos iemūžinājis saules rotaļas mirdzoši apsnigušajā Ķemeru purvā.

Lai arī varētu šķist, ka laiks, kad apmeklēt purvu, jau aiz muguras līdz ar dzērveņu nolasīšanu, tā nav taisnība - ziemā tas iegūst jaunu, majestātisku izskatu, kas pārsteigs ikvienu. Tāpēc, apbruņojies ar termosu, kurā ir kāds silts dzēriens, un brīvdienās dodies izstaigāt purva takas.

Lielais Ķemeru tīrelis ir viens no lielākajiem sūnu purviem Latvijas piekrastē. Tā platība ir pieci hektāri. Tam ir raksturīgs iegarenu ezeriņu jeb akaču labirints, kas tam piešķir īpašu ainaviskumu, tādēļ purva vērošanai un apskatei lieti noder skatu tornis, no kura paveras brīnišķīgs skats. Ziemā ezeriņi pārvelkas ar ledus kārtu, radot īpaši sirreālu iespaidu.

Tīreļa laipa ir būvēta no koka dēļiem. Tās kopējais garums ir 3,4 kilometri. Taku veido divi apļi, 1,4 un 3,4 kilometrus gari. Lielākajā aplī ir izbūvēts jau minētais skatu tornis.

Ejot pa laipu, parasti izdodas ieraudzīt arī dažādus putnus. Rudeņos purvā pirms aizlidošanas bieži kliedz dzērves, bet ziemā purva klusums burtiski skan.

Takas apskate ir bez maksas, tomēr stāvlaukumā var būt jāmaksā par automašīnas novietošanu. Pa laipu jāpārvietojas norādītās kustības virzienā un jāievēro tīrība, neatstājot atkritumus, uzsvērts Ķemeru nacionālā parka mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!