Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 2015.gada 26.septembrī, pulksten 10.00 Alūksnes novada Veclaicenes pagasta Kornetos tiks atklāts Kornetu skatu tornis.

Skatu tornis dabas liegumā "Korneti – Peļli" ir 27 metru augsts. Drusku pilskalna dabas takas apmeklētājiem būs iespēja izbaudīt skaisto skatu gan uz Alūksnes, gan Hanjas augstieni Igaunijā, vērīgākie spēs saskatīt pat Munameģi. Torņa apkārtnē ir četras dabas takas, kas ļauj apskatīt iespaidīgo "Kornetu –Peļlu" gravu, ielejas, ezerus un pakalnus.

Jau ziņots, ka ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda atbalstu Dabas aizsardzības pārvalde šogad teju visā Latvijā ierīko un atjauno dabas tūrisma infrastruktūru.

Dažādās īpaši aizsargājamas dabas teritorijās veido:

  • laipas;
  • tiltiņus;
  • gājēju takas;
  • skatu toņus un platformas.
Foto: Publicitātes foto

Top informācijas stendi un norāžu zīmes, tajā skaitā arī īpaši aizsargājamo dabas teritoriju robežzīmes. Tiks izveidoti stāvlaukumi un sakārtoti piebraucamie ceļi. Pie atsevišķiem infrastruktūras objektiem tiek izvietotas atkritumu urnas un labierīcības.

Tornis tapis ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējumu projekta "Antropogēno slodzi samazinošās un informatīvās infrastruktūras izveide Natura 2000 teritorijās. II kārta" palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!