Jelgavas reģionālais tūrisma centrs sadarbībā ar tūrisma aģentūru "Ekskursija.lv" Ledus skulptūru festivāla laikā, 7. un 8. februārī, piedāvā iepazīt Jelgavu ekskursijās ar autobusu. Tajās varēšot uzzināt par Jelgavas nozīmīgākajiem notikumiem un dzirdēt stāstus par to, kas noticis pilsētas 750 gadu pastāvēšanas laikā.

Ledus skulptūru festivāla tēma šogad ir "Ledus pasaka", tāpēc arī ekskursiju laikā būs iespēja ielūkoties vietās, kur mīt pasakas.

Ekskursijas "Pasakas un pilis Jelgavā" notiks sestdien, 7.februārī, un svētdien, 8.februārī. Abu ekskursiju sākums paredzēts plkst. 14.00 no Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa. Ekskursiju ilgums būšot 2,5 stundas.

Sestdien ekskursijas maršruts iepazīstinās ar Jelgavas centrālo daļu un vedīs uz vietu, kur mājo pasakas - Jelgavas Zinātnisko bibliotēku. Tur varēs aplūkot īpašas izstādes - fotoizstādi "Kā savu dzimteni lai tēloju...", "Ledus skulptūras Jelgavā – retrospekcija", kā arī Leļļu mākslas muzeja izstādi "Pasaka". Tālāk ekskursija vedīs uz nesen atjaunoto Valdekas pili, kur profesore Aija Ziemeļniece stāstīs par pils rekonstrukciju, tās vēsturiskajiem īpašniekiem un nākotnes plāniem. Ekskursiju vadīs gide Edīte Pole.

Svētdien ekskursijas maršruts vedīs uz Pārlielupi, kur būs iespēja apskatīt atjaunoto Valdekas pili Aijas Ziemeļnieces vadībā, bet ekskursijas otrajā daļā notiks viesošanās radošajā Studentu teātra pasaulē, kur mīt pasakas un dažādu lugu tēli, par ko vairāk pastāstīs teātra režisore Astra Kacena. Ekskursiju vadīs gide Signe Lūsiņa.

Pieteikšanās ekskursijām pa tālruni 63005447 vai e-pastu tic@tornis.jelgava.lv. Vietu skaits ierobežots. Vairāk informācijas par biļešu cenu: www.visit.jelgava.lv, www.ekskursija.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!