"Viens no Līgatnes rūpīgi glabātajiem noslēpumiem, kas vilina ciemos aizvien jaunus un jaunus tūristus, ir pagrabu alas, kas izkaltas smilšakmens iežos. Smilšakmens klintis un ieži ir Gaujas ielejas un arī Līgatnes bagātība, par ko šoreiz vēlamies pastāstīt vairāk," stāsta Līgatnes novada Kultūras un tūrisma centra vadītāja Inese Okonova, aicinot ikvienu svētdien, 13.jūlijā, uz gadskārtējo orientēšanās spēli "Alu gājējs", kuras tēma šogad būs "Smilšakmens krāsu spēles Līgatnē".

Cik krāsu toņos spēlējas smilšakmens Līgatnē, pirms cik miljoniem gadu izveidojušās smilšakmens klintis, kas mitinās Lustūža alās, to visu varēs uzzināt "Alu gājēja" dalībnieki. Tāpat spēles dalībnieki apciemos raganu viņas alā, risinās krustvārdu mīklu, radīs jaunas teikas par Līgatnes smilšakmens klintīm un dos svinīgo solījumu Lustūža alu gariņam.

Uz spēli aicināti interesenti jebkurā vecumā un sportiskajā formā. Katra komanda startēs individuāli, pēc saviem ieskatiem izvēloties savu maršrutu. "Starts tiek dots pie Līgatnes tūrisma informācijas centra Spriņģu ielā 2. Turpat notiek arī reģistrācija. Uzdevums komandām ir apmeklēt 10 līdz 15 kontrolpunktus un izpildīt izzinošus uzdevumus, ko esam sagatavojuši," stāsta Tūrisma centra vadītāja.

Pēdējais finišs gaidāms plkst. 15.30, bet pusstundu vēlāk dalībnieki pulcēsies uz apbalvošanu un alu zupas baudīšanu pie Līgatnes galvenās rotas - Lustūža klints pilsētas centrā. Balvās sarūpēts aktīviem cilvēkiem noderīgs tūrisma inventārs.

Vienlaikus ar orientēšanās spēli 13.jūlijā no plkst. 10 Līgatnē darbosies arī Zaļais tirdziņš, bet plkst. 13 un 15, kā katru sestdienu un svētdienu, būs iespējams doties ekskursijā pa Līgatnes takām un alām arī gida pavadībā.

Vairāk informācijas un dalības noteikumi: www.visitligatne.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!